Nyhet 2017-12-21

Med önskan om en fin jul för alla

Vi vill tacka våra medarbetare, kunder och samarbetspartners för året som gått och passa på att önska en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! I år har vi valt att även skicka våra varmaste julönskningar till barn som Ebba.

Läs mer

Nyhet 2017-12-06

Nominera till priset ”Årets digitala innovation”

Nu har det blivit hög tid att nominera till priset för ”Årets digitala innovation”. Vi på Nethouse står som värdar för kategorin och vi förstår vikten av förnyelse och utveckling med hjälp av digitala lösningar. Vi vill uppmärksamma aktörer som med hjälp av digital teknik skapat innovationer för sin verksamhet. Vi behöver nu din hjälp att få in bra nomineringar!

Läs mer

Nyhet 2017-11-28

Nethouse arrangerade lunchföreläsning om Robotics Process Automation (RPA)

Förra veckan föreläste vår kollega Fredrik Hörström om RPA och vad det kan innebära framåt för administrativa processfokuserade verksamheter. Dessutom delade Fredrik och de som lyssnade med sig av några av de lärdomar de dragit av att arbeta med RPA. Stort tack till alla som deltog och bidrog!

Läs mer

Nyhet 2017-11-16

Robotics Process Automation

Den 23 november kommer Fredrik Hörström från Nethouse att hålla ett föredrag i Linköping om vad RPA är, vad det har för potential och hur vi på Nethouse kan hjälpa er att ta tillvara på dessa möjligheter genom att hjälpa er flytta personalens fokus från repetitiva enkla sysslor till arbete som genererar mer kundnytta. Hoppas att vi ses där!

Läs mer

Nyhet 2017-11-08

Nethouse gör en takeover på Uptrails instagramkonto

Följ oss där denna vecka för glimtar ifrån våra kontor och våra härliga Nethousare! #tb till när vi var på konferens i Kroatien! 🌅😁Kolla in när vi gjorde ett "tifo" 🙌med alla Nethousare (för att visa att det blir en större helhet av varje enskild medarbetare), pad...

Läs mer

Nyhet 2017-10-16

Nethouse pratade digitalisering och ledarskap under handelshögskolans dag

Den 5 oktober anordnades Handelshögskolans dag på Örebro Universitet, med temat digitalisering. Carina Åstrand, affärsenhetschef på Nethouse i Örebro, deltog i en panel kring ledarskap tillsammans med Telias vd Johan Dennelind och IKEA Örebros varumärkeschef Carina Nordström Sköld. Nethou...

Läs mer

Nyhet 2017-09-26

Nethouse stöttar tjejer på teknik- och naturläger

Vi vet att teknik är kul, men i dagsläget är tjejer en minoritet på tekniska utbildningar i hela Sverige. Det behöver vi ändra på!

Just nu pågår TNT; ett teknik- och naturläger i Örebro för tjejer som går i årskurs 7 eller 8 och som gillar att skapa, bygga och experimentera. Nethouse är stolt sponsor.

Läs mer

Nyhet 2017-09-08

Hallå där Dino Petrovic, varför engagerar sig Nethouse i stiftelsen Tappra Barn?

Dagligen arbetar vi på Nethouse med affärskritiska lösningar, och ibland gör de större skillnad än vanligt. Vi har nyligen utvecklat en mobilapplikation till stiftelsen Tappra Barn, som gör att de enkelt kan hantera sina välgörenhetsauktioner samt underlätta vid planeringen av deras arrang...

Läs mer

Nyhet 2017-06-08

Nethouse-konceptet Brainday ökar företagets kreativitet och lönsamhet

Vi på Nethouse jobbar sedan flera år tillbaka med att ett par gånger per år köra så kallade ”braindays”, som är dagar när medarbetarna får möjlighet att fokusera på kreativitet, innovation och kompetensutveckling. Det kan handla om att utforska ny teknik, hitta nya affärsmöjligheter eller utveckla innovativa lösningar för våra kunder.

Läs mer

Nyhet 2017-06-05

Nethouse anordnar inspirationskväll för IT-branschens framtid

Det är en torsdagseftermiddag i maj och Nethouse nya lokaler vid Örebros södra infart börjar fyllas med förväntansfulla IT-studenter och aspiranter. IT-branschen skriker efter kompetens, och inte minst kvinnlig sådan. Efter signaler från bland annat Örebro universitet om att många kvinnliga studenter hoppar av IT-utbildningar, har Nethouse sedan flera år tillbaka anordnat dessa inspirationskvällar, just för kvinnor. Tanken är att på ett lustfyllt sätt berätta hur det är att jobba inom IT-branschen och förmedla vilka möjligheter som finns.

Läs mer

Nyhet 2017-05-19

När vi gjorde Ånnaboda osäkert men lite vackrare ;)

I veckan så har vi intagit Ånnaboda med 16 nyanställda Nethousare. Det var nämligen dags för ännu en upplaga av "introdagarna" där våra nyanställda drillas och umgås kring vad Nethouse är och gör. Tack för inspirerande dagar med er!

Läs mer

Nyhet 2017-05-04

Agila Örebro

Den 26 april höll nätverket Agila Örebro sin konferens i samarbete med Örebro Universitet och även i år med Nethouse som guldsponsor. Förutom tre bokade och uppskattade tal var årets nyhet 10 minuters så kallade blixttal. Nethouse bidrog med två tal; Jonas Carlsson pratade om Agil Servicedesk och Björn Tikkanen pratade om hur vi kan använda tankarna från yoga inom det agila och i våra team.

Läs mer

Nyhet 2017-04-04

Hallå där Henrik Johansson, som ska prata Embrace med Centerpartiets Annie Lööf!

Embrace är en digital tjänst som effektiviserar och förbättrar det lokala brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbetet för exempelvis polis, kommuner, fastighets- och bevakningsbolag. Tjänsten har utvecklats av forskare i kriminologi vid Örebro universitet, i samverkan med Örebro kommun, Polismyndigheten i Örebro län och Nethouse. Onsdagen den 5 april kommer Centerpartiets ledare Annie Lööf till Örebro för att bland annat träffa företrädare för EMBRACE-projektet.

Läs mer

Nyhet 2017-03-02

Sara från Nethouse talar på IBM Interconnect 2017 i Las Vegas

Vi är stolta över att berätta att Nethouse ska delta som talare på en av världens största IT-konferenser – IBM InterConnect - som anordnas i Las Vegas i mars. I en av runt 2000 break-out sessions kommer vi tillsammans med Thomas Knowles från IBM att prata intelligenta servicelösningar för konferensdeltagare från hela världen.

Läs mer

Nyhet 2017-02-27

João Stoltz ny VD på Nethouse

Från och med den 1 mars välkomnar vi João Stoltz som ny VD för Nethouse. João Stoltz kommer initialt fortsätta sin föregångare Peter Moströms arbete att bygga upp det nya Nethouse i samband med den tilltänkta fusionen av Nethouse-koncernens bolag till ett Nethouse-bolag.

Läs mer

Nyhet 2017-01-13

EUs nya Dataskyddsförordning, GDPR

Den 25 maj 2018 ersätts Personuppgiftslagen (PUL) av EUs nya Dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation, GDPR). Med den nya förordningen vill EU stärka skyddet av den personliga integriteten vilket därför kommer att ställa högre krav än idag på alla som hanterar personuppgifter. Förändringarna i lagstiftningen är genomgripande vilket innebär att alla företag, myndigheter och organisationer som behandlar personuppgifter berörs. Överträdelser mot de nya reglerna kommer att kunna medföra mycket kännbara sanktioner på upp till 20 miljoner € eller 4% av den globala omsättningen.

Läs mer