Nyhet 2018-12-07

Anna Elmsjö från Nethouse summerar EuroSTAR konferens

I år var vår kollega Anna Elmsjö en av representanterna i programkommittén för EuroSTAR 12-15 november. EuroSTAR är Europas största konferens för testare och innehåller ett 50-tal olika pass i form av tutorials, föreläsningar och labbar. EuroSTAR har varje år ett tema och årets blev ”Je ne sais pas”. Många av föreläsningarna anknöt till temat och handlade om hur man ser på kunskap och okunskap, hur man letar reda på det man behöver veta när man testar och vilka metoder man kan använda för att snabbare komma framåt.

Läs mer

Nyhet 2018-11-23

Nethouse satsar på Karlskoga

För att komma närmare våra kunder i Karlskoga och stärka positionen i Värmland samt öka möjligheten att hitta fler kompetenta medarbetare förstärker vi vår närvaro på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. Fler anställda på kontoret kommer ge bättre möjligheter för våra kunder att nyttja Nethouse kompetens.

Läs mer

Nyhet 2018-11-21

Nethouse deltog på NTI Gymnasiets Tech Day

I fredags deltog vår kollega Michael Lundin på NTI Gymnasiets Tech Day i Örebro. NTI Gymnasiet (fd IT-Gymnasiet) har tre program med olika inriktningar inom interaktionsdesign, programmering och IT-infrastruktur. Detta var första året deras Tech Day-event hölls och det var ett flertal företag som deltog. Michael höll föredrag för eleverna om vilka vi på Nethouse är, vad vi gör och vårt samarbete och engagemang med EMBRACE.

Läs mer

Nyhet 2018-10-24

Nominera din favorit till ”Årets Digitala Innovation” inför Örebrogalan 2019

Torsdag den 19 februari kommer Nethouse vara prisvärdar inom kategori ’’Årets digitala innovation’’ på Örebrogalan 2019. Vi på Nethouse tycker det är viktigt att uppmärksamma aktörer som med hjälp av digital teknik skapat innovationer för sin verksamhet. Därför behövs nu din hjälp att få in nomineringar!

Läs mer

Nyhet 2018-10-05

Nethouse deltar som temapartner på UTSIKT

Handelskammaren Mälardalen ordnar för tredje året arrangemanget UTSIKT och Nethouse deltar som temapartner för spåret ” Digitalisering” tillsammans med TNG och Nordic School of Management. I år arrangeras detta i Uppsala 7-8 oktober. Dagarna kommer bland annat att bjuda på temaföreläsningar och vi på Nethouse kommer hålla föredrag och workshops om temat Digitalisering.

Läs mer

Nyhet 2018-09-24

Finalister till priset Årets Partner för bästa innovativa lösning

Idag presenterades Nethouse som en av finalisterna till priset Årets Partner för bästa innovativa lösning av Microsoft! Prisutdelningen kommer att hållas imorgon på Partner Inspiration Day i Stockholm Waterfront Congress Centre, där Microsoft delar ut välförtjänta priser inom ett antal kategorier.

Läs mer

Nyhet 2018-08-30

Succé för årets Code Summer Camp

Över fyrahundra programmeringsnyfikna barn och ungdomar sökte till de 120 eftertraktade platserna på Code Summer Camp i Linköping i somras. Intresset var enormt, något vi workshopledare och föreläsare hade glädjen att få uppleva på plats.

Läs mer

Nyhet 2018-06-26

Nethouse sponsrar RAPP under Almedalsveckan

Torsdagen den 5 juli kommer Nethouse finnas på plats i Almedalen för att lyssna på seminariet ’’Patienttrygghet och deltagande i vården – blir det verklighet genom IT-lösningar och digitalisering?’’, som arrangeras av Dagens Nyheter och vårt delägande bolag RAPP. De kommer bland annat att diskutera om IT-lösningar underlättar för sjukvård och patienter, hur mottagliga sjukvården är för innovativa lösningar samt om sjukvården blir effektivare och patienter friskare med hjälp av digitalisering inom sjukvården.

Läs mer

Nyhet 2018-06-19

Norwegian Developers Conference

Förra veckan befann sig våra utvecklare Dennis Eriksson och Patrik Alm i Spektrum Arena på NDC Oslo (Norwegian Developers Conference), som är Europas största konferens inom .NET och agil utveckling. NDC är en mötesplats för programmerare, mjukvaruarkitekter, projektledare och IT-chefer från hela världen för att lära sig samt utbyta erfarenheter om .NET, agila metoder, mjukvaruutveckling och mycket mer.

Läs mer

Nyhet 2018-06-13

Nethouse stöttar morgondagens digitala rockstars

Vi på Nethouse vill uppmuntra lärande och innovation. Därför kommer vi vara föreläsare och workshopledare på Code Summer Camp den 20 och 28 juni i Linköping!
Code Summer Camp är ett läger för barn och ungdomar i åldrarna 7-17 där de får lära sig enkla grunder i programmering. Vi på Nethouse sponsrar materialet för robotprogrammeringen och just nu håller vi på med förberedelserna inför campen.

Läs mer

Nyhet 2018-04-26

Välkommen till ett inspirerande frukostseminarium om Purpose!

Om dina medarbetare ska orka, vilja och bidra till att just dina kunder väljer er, behöver företagets polstjärna lysa kristallklart. Gör den det? Ett purpose behövs idag för att skapa ett starkt varumärke och rätt förutsättningar för ökad lönsamhet när man ska växa i en digital terräng.

Läs mer

Nyhet 2018-03-23

Vinn en innovationsdag tillsammans med oss!

Nu kan du vinna en innovationsdag med ett utvecklarteam från Nethouse! Vi tar din idé vidare med Augmented Reality. Vårt specialistteam har erfarenhet från framgångsrika projekt som exempelvis HoloEd där Microsofts ”glasögon” HoloLens och tekniken Augmented Reality används för nya forme...

Läs mer

Nyhet 2018-03-15

Nethouse snackar innovation med närings- och innovationsminister Mikael Damberg

Torsdagen 13 mars var vi på Nethouse inbjudna till ett rundabordssamtal med närings- och innovationsminister Mikael Damberg på Örebro universitet. Som delägare i RAPP AB jobbar vi tillsammans med forskaren Ulrika Nilsson på Örebro universitet och Anna Skogh, VD för RAPP AB. Appen ”RAPP” ska hjälpa vården och patienter som genomgått en operation med uppföljning och återhämtning. Vår VD João Stoltz var på plats för att samtala med Mikael Damberg.

Läs mer

Nyhet 2018-03-07

Vinnaren av Årets Digitala Innovation

På Örebrogalan delas fjorton priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats extra bra inom näringsliv, kultur, idrott och andra områden i samhället. Nethouse var prisvärd för Årets Digitala Innovation. Innovation kommer av latinets innovare, att förnya. En innovation är resultatet av en utvecklingsprocess . Och vi på Nethouse förstår vikten av förnyelse och utveckling, särskilt med hjälp av digitala lösningar.Därför vill vi uppmärksamma aktörer som med hjälp av digital teknik skapat innovationer för sin verksamhet.

Läs mer

Nyhet 2018-02-07

Tema Innovation och Kreativitet lockade rekordmånga till årets första CheckItOut

Under torsdag eftermiddag fylldes Nethouse lokaler i Borlänge av över 70 härliga människor från olika företag och verksamheter, för att tillsammans med oss fördjupa sig inom innovation och kreativitet. Lena Lagestam från Science Center, tillika med i Nethouse styrelse, lotsade oss alla genom en spännande eftermiddag med föreläsningar på dessa teman. Tack till alla er som kom till oss och bidrog till ett lyckat evenemang!

Läs mer

Nyhet 2018-02-02

Nethouse höll föredrag på ”Framtidsnavigera”

Torsdagen den 1 februari hölls ett nytt event, ”Framtidsnavigera”, där Nethouse var samarbetspartner. Eventet är en helt ny arena för lönsam kunskap och inspiration kring aktuella utmaningar som påverkar våra verksamheter och våra livsmönster. Med från Nethouse var bland annat Ola Elmvik, som föreläste om ett av Nethouse projekt HoloEd.

Läs mer

Nyhet 2018-02-02

Anna Elmsjö från Nethouse i programkommittén för EuroSTAR 2018

Vi på Nethouse kan med stolthet berätta att vår kollega Anna Elmsjö har blivit tillfrågad att sitta med i programkommittén för EuroSTAR som kommer hållas i Haag i november 2018. EuroSTAR är Europas största och äldsta konferens för testare där mer än 1000 personer deltar varje år.

Läs mer

Nyhet 2018-01-17

Erbjudande Augmented Reality

Just nu har vi ett erbjudande om en workshop för befintliga och potentiella kunder med idéer om AR-projekt.
Kontakta oss och presentera din idé. Om den kvalificerar sig så bjuder vi på en workshop där vi vänder och vrider på idén tillsammans med våra utvecklare.

Läs mer

Nyhet 2018-01-12

Vem driver innovationen och hur skapar du drivkraft för digitalisering?

Välkommen till Check IT Out torsdagen 1 februari på Nethouse i Borlänge! Vi bjuder på en eftermiddag med intressanta föreläsningar på temat kring de människor som ska driva digitaliseringen. Hur ska du göra? Vad krävs av dig, av oss? Vi kommer att bjuda på nya insikter kring innovation och drivkraften hos dig och mig - vi som ska driva utvecklingen! Förutom kunskap och fika, bjuder vi också på möjligheten att testa HoloLens i verkligheten!

Läs mer