Nethouse utvecklade driftsäker webbapp åt Volvo CE

När Volvo CE skulle delta på mässan Bauma fick Nethouse i uppdrag att ta fram en lösning för insamling av leads. På plats hade Volvo CE över 300 säljare med krav på ett verktyg som behövde vara pålitligt, enkelt och snabbt. Lösningen blev en smidig och driftsäker webbapp som dessutom klarar offline-användning.

image of statistics

Utmaningen

Vart tredje år arrangeras mässan Bauma, en av världens största mässor som samlar aktörer från hela världen inom entreprenad-, anläggnings- och byggmaskinsbranschen. Inför Volvo CE:s deltagande på Bauma, gav de Nethouse i uppdrag att skapa en ”leads collector”, ett verktyg som säljarna på mässgolvet enkelt kunde fånga upp leads i.

 

Utmaningen låg i att skapa en relativt enkel och lättanvänd lösning, med hög prestanda och framförallt hög driftsäkerhet. Volvo CE:s erfarenheter från tidigare års deltagande låg till grund för den specifika och välutformade kravspecifikationen. De ville undvika manuell hantering av visitkort och lappskrivande, samtidigt som de tidigare testat en digital lösning som inte höll måttet.

image of a man in a call

Lösningen

Nethouse lösning blev ett webbformulär i form av en webbapp på hemskärmen där den data man begär in samlas, kopplat till en databas. För varje lead som registrerades fick en relevant återförsäljare ett mejl med informationen och kunde då börja bearbeta kunden direkt.

Resultatet

Med utformningen av en webbapplikation möjliggjordes användning på flera olika typer av enheter. Dessutom bidrog applikationens intuitiva gränssnitt till att den inte krävde någon särskild utbildning för de drygt 300 säljare som använde den. Utöver direktrapporter summerades även leadsen vid dagens slut och skickades till respektive återförsäljare i ett Excel-dokument.

 

Väl på plats fungerade lösningen utan några besvär. När Volvo CE, mitt under brinnande mässa, behövde göra en justering i webbapplikationens innehåll kunde Nethouse göra det snabbt och smidigt. Volvo CE genomförde deltagande på Bauma utan bekymmer och kunde tack vare Nethouse affärssmarta leads collector generera affärer.

– Vi håller på med nedpackning av mässmontern, men jag vill inte avsluta dagen innan jag fått tacka teamet från Nethouse som har gjort ett fantastiskt jobb. Lösningen som ni skapade uppfyllde alla våra krav, och resultaten var redan ett par timmar efter mässan stängt påtagliga, säger Lucia Sivertsen, Exhibitions and Event Manager på Volvo CE.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)