En framtidssäkrad databasplattformsmiljö

Nethouse kontaktades av kunden för att få hjälp med en mer tillförlitlig miljö av sin databasplattform. En ny plattform, byggd på de senaste versionerna av SQL Server och Operativsystem, sattes upp. Kunden har nu en enklare databasmiljö gällande underhåll och administration. Tack vare nyare teknik har de även en säkrare miljö.

image of system

Utmaningen

Kunden som Nethouse fick i uppdrag att hjälpa stod med en utdaterad databasplattformsmiljö gällande både hårdvara, mjukvara och lagring. Till följd av detta levererades inte den tillförlitlighet som förväntades och det kostade även kunden pengar i form av licenser, driftsstopp och administration. Databasmiljön var spretig och oorganiserad och arbetssätt samt säkerhetsstruktur saknades på det mesta. Det fanns även en avsaknad av testsystem och preproduktionssystem.

Lösningen

En framtidsäkrad plattform, byggd på de senaste versionerna av SQL Server och Operativsystem, ritades upp av Nethouse. Den sattes upp på en ny hyperconverged infrastruktur, byggd på den senaste hårdvaran för att få en stabil och högpresterande plattform att stå på. Nethouse tog fram och implementerade en säkerhetsstruktur för kunden gällande databasaccess. Även ett uniformt arbetssätt sattes i bruk där Preproduktionssystem sattes upp för att spegla produktionssystemen. Databasplattformen optimerades utefter underliggande infrastruktur och licensoptimerades för att komma bort från onödiga kostnader. Nethouse tog också fram en plan för databaskonsolidering från gamla system till den nya plattformen.

image of scheme

Resultatet

Nethouse uppsättning genomfördes på ett organiserat och tryggt sätt där konsolidering och migrering utfördes utan större påverkan för kunden. Under arbetets gång jobbade Nethouse även hårt med att städa upp äldre system gällande nyttjandegrad och prestandaoptimeringar. Detta gjorde att den nya målmiljön fått mycket bättre förutsättningar att prestera över tid. Kunden har nu en enklare miljö gällande underhåll och administration. De har även en säkrare miljö då den bygger på nyare teknik gällande prestande, hög tillgänglighet samt en teknik och plan för eventuella framtida katastrofåterställningssituationer.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)