Med Nethouse hjälp fick kunden en mer stabil och säker databasmiljö

Nethouse blev kontaktade av kunden då de stod med databasservrar som behövdes uppdateras. Nya instanser av SQL Server installerades och uppdaterades till senaste version. Nethouse tog även över drift och förvaltning av deras databasplattform vilket har gett kunden en mer stabil och säker databasmiljö.

image of meeting

Utmaningen

Kunden hade servrar med en eftersatt miljö och vars support hade gått ut. De hade inte heller uppdaterat sina databasservrar på ett tag och behövde därför hjälp med att migrera sina databaser till nyare versioner av SQL Server. Dock hade kunden varken tillräckligt med kunskap eller tid för att administrera sina databasservrar och de tog därför hjälp av Nethouse.

Lösningen

Nethouse hjälpte kunden att installera nya instanser av SQL Server och att migrera databaserna dit. De fick även hjälp med att uppdatera SQL Server till senaste versionerna samt säkerställa att backup och underhållsjobb fanns på plats. Nethouse tog över drift och förvaltning av deras databasplattform. Det gjordes en inventering av plattformen och kunden fick där efter förbättringsåtgärder för säkerhet och prestanda. Nethouse fungerade även som bollplank för utvecklarna av applikationerna som använde databaserna.

image of laptop

Resultatet

Kunden blev mycket nöjd med att få upp sin miljö till en nivå som är supporterad av Microsoft. Det var en lättnad för dem att kunna överlämna ansvaret för plattformen till Nethouse. Förändringen har resulterat i en mer stabil miljö som de har bättre kontroll över när nu Nethouse övervakar den. Förbättringsåtgärderna gällande prestanda har också gett effekt för slutanvändarna av de applikationer som använde databaserna i plattformen.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)