Nethouse hjälpte FORIA att kostnadseffektivisera sin IT-verksamhet

FORIA, som är ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag, behövde hjälp med att kostnadseffektivisera sin IT-verksamhet. Nethouse fick uppdraget och har i det framgångsrika samarbetet lyckats suddat ut tidigare frågetecken med hjälp av rådgivning, stöd vid affärsförslag och projektledning.

image of drone

Utmaningen

Med en omsättning på ca 1,2 miljarder är FORIA ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag. FORIA stod inför beslutet att outsourca sin IT-verksamhet i syfte att kostnadseffektivisera företaget och få en mer följsam IT-verksamhet. De saknade både tid och till viss del även kunskap för att kunna säkerställa att rätt beslut fattades gällande hur framtida IT-struktur skulle se ut. Nethouse kopplades in som extern och opartisk aktör med många års erfarenhet av strategiska IT-frågor.

image of table and laptop

Lösningen

Sedan starten på samarbetet har Nethouse hjälpt FORIA med att leverera lösningar och svar till deras frågetecken. Fokus har legat på att göra om fasta kostnader till mer följsamma utifrån behov, och dessutom få ner den totala kostnaden för företagets IT-verksamhet. Nethouse uppgift har bland annat varit att utmana och ifrågasätta med sin kunskap och expertis inom IT-området.

Resultatet

Genom Nethouse rådgivning, stöd vid affärsförslag och projektledning har tidigare frågetecken suddats ut. FORIA, som hade lågt förtroende för konsultföretag, var mycket nöjda i sitt samarbete med Nethouse. Med lång erfarenhet och kompetenta konsulter kunde Nethouse visa stor förståelse för utmaningen samt leverera lösningar och resultat som mötte FORIAs förväntningar.

– En styrka hos Nethouse är att de är så flexibla. De har inga problem att ändra sin laguppställning när uppgiften kräver ytterligare kompetens och de använder sina anställdas bredd, något som vi verkligen uppskattar. Vi värdesätter också att de tar sig tid att komma ut till oss på plats och att de tar vår tid på största allvar – en effektiv relation helt enkelt, säger Jonas Lindblom, ansvarig för Finans och Strategi på FORIA.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)