Mobilt verksamhetssystem för säkrare sotning

Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund ville utveckla ett modernt och mobilt verksamhetssystem för sotnings- och brandskyddskontroller. Nethouse, som har lång erfarenhet av att leda komplexa projekt och förvaltningsåtagande, fick uppdraget. Lösningen blev ett mobilt verksamhetssystem som skapar helt nya möjligheter för effektivisering och kommunikation.

 

image of scheme

Utmaningen

Målbilden för Nethouse var att via ett mobilt verksamhetssystem ge Sveriges sotarföretag ett konkurrenskraftigt systemstöd där sotarna på fältet har tillgång till ”verksamheten i sin hand”. Listan på sotarföretag och användare av det nya systemet var dock lång och kravbilden komplex. Ett riksförbund och 190 medlemsföretag som genomför över tre miljoner sotningar och brandskyddskontroller per år i Sveriges alla kommuner. Sotarföretagen utför dessutom andra typer av arbeten som också skulle omfattas av funktionaliteten i systemet. Även tredjepartsleverantörer med ansvar för utskick som avisering och fakturering behövde integreras i arbetsflödet.

Lösningen

Nethouse integrerade IT på alla nivåer i den dagliga verksamheten för SSR genom ett nytt verksamhetssystem – RITZ. Systemet, som nås både via webb och mobil, hjälper inte bara Sveriges sotare att förhindra olyckor, det skapar också helt nya möjligheter för effektivisering och kommunikation mellan alla inblandade aktörer.

Att utveckla ett verksamhetssystem från grunden som SSR valt att göra ställer väldigt höga krav på alla inblandade. Viktiga framgångsfaktorer i så här komplexa projekt är tydlig kommunikation, en distinkt kravbild och att deltagarna i projektet har en djup förståelse för de arbetsprocesser som systemet slutligen ska stötta.

– Det har varit ett omfattande projekt där vi som beställare har ett stort förtroende för Nethouse. RITZ ger oss verklig vinst med effektivare, säkrare och användarvänligare funktioner och idag kan vi tydligt se en bättre framtid för våra medlemmar, säger Lars Anderman, VD på Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund.

image of meeting

Resultatet

RITZ minimerar dubbelarbete, effektiviserar arbetsprocesser och snabbar upp tiden från planering till fakturering. Det inbyggda planeringsverktyget används för att generera ett planeringsunderlag till administratören som sedan skapar arbetslistor och flaggar till systemet att en avisering om exempelvis sotning skall gå ut. Arbetslistan skickas till sotaren som synkar denna för att få den exakta arbetsordern. När sotningen är klar skickas listan tillbaka in i RITZ. Administratören kontrollerar informationen direkt i systemet innan underlaget skickas över till faktureringssystemet.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)