Nethouse och Transportstyrelsen förlänger stort avtal

Ett långt och framgångsrikt samarbete fortsätter. Transportstyrelsen förlänger sitt ramavtal gällande utveckling och förvaltning med Nethouse, med ytterligare ett år.

 

Den nya förlängningen av avtalet har ett uppskattat värde på 40 miljoner kronor med möjlighet till en förlängning på ytterligare ett år. 2021 vann Nethouse en stor upphandling för att som ensam leverantör stå för förvaltning och utveckling för Transportstyrelsens områden Väg och Järnväg. Men samarbetet inleddes redan 2015, då med ett större förvaltningsuppdrag inom spårtrafiken.

 

– För oss är det här en strategiskt viktig affär och vi är väldigt stolta över att få vara delaktiga i och bidra med affärskritiska lösningar till samhällsviktiga funktioner. Avtalet med Transportstyrelsen är också ytterligare ett bevis på vår förmåga att utveckla och ta ansvar för kritiska applikationer och IT-miljöer som alltid måste fungera, säger Hans Dahlberg, VD för Nethouse.

 

I nuläget sysselsätter Nethouse omkring 35 konsulter i flertalet projekt kopplade till Transportstyrelsen. En stor framgångsfaktor i leveransen under de senaste åren har varit en gemensam strävan efter långsiktighet och en vilja att jobba i agila team.

 

– Transportstyrelsen ligger långt fram när det kommer till just agila team och nya tekniska lösningar. Det passar oss på Nethouse väldigt bra och det är något som är uppskattat av våra medarbetare, säger Malin Öhgren, konsultchef och kundansvarig på Nethouse.

 

 

För mer information kontakta:

Malin Öhgren, konsultchef Nethouse Sverige AB, telefon: 0770-17 42 16
E-post: malin.ohgren@nethouse.se

 

Hans Dahlberg, vd Nethouse Sverige AB, telefon: 070–572 28 00
E-post: hans.dahlberg@nethouse.se