Nethouse hjälpte LKAB med övervakningssystemet SolarWinds Orion

LKAB är en högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar järnmalm för den globala stålmarknaden. LKAB köpte in övervakningssystemet SolarWinds Orion men kom inte riktigt igång med implementeringen av systemet. Bolaget behövde hjälp med att både sätta upp och anpassa systemet efter den miljö och de behov som fanns inom företaget, vilket Nethouse fick förtroendet att hjälpa till med.

– Att få hjälp från Nethouse är alltid en fröjd, man känner sig väl omhändertagen. Nethouse är aldrig längre bort än ett mejl, ett telefonsamtal eller ett Skype-meddelande. De har varit till väldigt stor hjälp med att utforma vår övervakning efter våra specifika krav där utgångspunkten är att det ska vara enkelt och funktionellt, säger Martin Erman, Tjänsteansvarig för övervakning på LKAB.

image of scheme

Utmaningen

Ett övervakningssystem som SolarWinds Orion är så mycket mer än en mjukvara. I LKAB:s fall fanns systemet på plats men de kom inte riktigt igång med implementeringen av systemet. Informationen i Orion matchade inte de olika gruvsiterna eller verksamhetsplatsernas arbetssätt.

Lösningen

Nethouse verksamhetskonsulter gick igenom dåvarande uppsättning av SolarWinds Orion och hittade ett antal möjligheter till förbättringar. Lösningarna är kopplade till LKAB:s arbetssätt och hur systemet förväntas fungera i den rådande miljön. Våra konsulter satte upp systemet på ett korrekt sätt. Nu passar och övervakar det den komplexa miljön, föreslår hur man ska arbeta med larmflöden och hur eventuella fel kan korrigeras så snabbt som möjligt för att undvika driftstopp.

image of laptop

Resultatet

Nethouse har satt upp och modifierat systemet samt skapat effektiva flöden. Utöver detta har Nethouse kontinuerligt bistått med löpande anpassningar och avancerad teknisk support. Tack vare SolarWinds Orions flexibilitet kan LKAB nu upptäcka och åtgärda problem innan de stör verksamheterna. Det finns en organisation som fångar upp och åtgärdar larm på ett helt annat sätt idag.

Vill du veta mer?

Eller har du frågor eller funderingar kring hur Nethouse kan hjälpa ert företag? Använd då vårt kontaktformulär så återkopplar vi med svar på dina frågor.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)