SolarWinds-image1

SolarWinds – störst på övervakning av databaser?

Postat av Thomas Löfstrand on 28. oktober 2020

 

Sedan många år tillbaka har SolarWinds haft sin Database Performance Analyzer (DPA) för att övervaka och analysera hur dina databaser mår och vad dom gör. Den har varit specialiserad på MS SQL, Oracle och MySQL – både lokalt och i molnet. När man släppte version 2020.2 kom även support för PostgreSQL.

 

För ett år sedan köpte SolarWinds VividCortex och döpte det till Solarwinds Database Performance Monitor, DPM. En SaaS-tjänst för övervakning och optimering av open source och NoSQL databaser såsom MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Redis med flera.

 

SolarWinds-image2

 

SolarWinds köper SentryOne

SolarWinds får ni genom SentryOne flera trevliga verktyg för övervakning av MS SQL och för DBA’n att ha vid felsökning. SentryOne blir ett spännande komplement till SolarWinds allt starkare portfölj inom databasövervakning.

Varför gör då SolarWinds detta? Det blir allt mer data som hanteras i världen. Mängden öka exponentiellt. Då är det allt viktigare med enkla och korrekta verktyg för att mäta och visualisera hur det verkligen ser ut.

 

_______________________________________________________________________________________________________

 

Nethouse har över 15 års erfarenhet som partner till SolarWinds. Vi har ett helt team av högt certifierade och erfarna DBA’er, utvecklare och BI-experter.

Har ni några databaser? Ta då hjälp av Nethouse och SolarWinds för att hantera dom!