Vi hittar det verkliga
problemet och löser
det på rätt sätt

Vi effektiviserade Green Cargos kundtjänst med en RPA-lösning

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i Skandinavien. Ett stort antal kunder med tillhörande transporter ställer stora krav på företagets tillgänglighet och service i kundtjänst.  De hade svårt att hinna med alla ärenden och samtidigt växa i rätt takt. Med hjälp av Nethouse implementerades en RPA-lösning som kunde effektivisera deras kundtjänst och som gav möjlighet till snabbare tillväxt.

Läs mer

Vi levererade system, drift och övervakningslösning till Spelpaus.

När den nya spellagstiftningen infördes i Sverige fick Spelinspektionen uppdraget att licensiera de spelbolag som agerar på svenska marknaden. Spelbolag behövde nu kunna kontrollera sina användare och konsumenter skulle även få möjligheten till att stänga av sig från spel under en period. För att lösa detta kopplades Nethouse in och blev helhetsleverantör av system, drift och övervakningslösning till det som idag heter Spelpaus.

Läs mer

Fler kundcase

Med Nethouse hjälp fick kunden en mer stabil och säker databasmiljö

Nethouse blev kontaktade av kunden då de stod med databasservrar som behövdes uppdateras. Nya instanser av SQL Server installerades och uppdaterades till senaste version. Nethouse tog även över drift och förvaltning av deras databasplattform vilket har gett kunden en mer stabil och säker databasmiljö.

Läs mer

Nethouse satte upp en framtidssäkrad databasplattformsmiljö

Nethouse kontaktades av kunden för att få hjälp med en mer tillförlitlig miljö av sin databasplattform. En ny plattform, byggd på de senaste versionerna av SQL Server och Operativsystem, sattes upp. Kunden har nu en enklare databasmiljö gällande underhåll och administration. Tack vare nyare teknik har de även en säkrare miljö.

Läs mer

Nethouse skapade världsunikt system inom brottsförebyggande arbete

Nethouse vill bidra till samhällsutvecklingen. Ett sätt att göra det är att hjälpa forskare att skapa produkter och tjänster från den forskning som de bedriver. I fallet Embrace hjälpte vi forskare inom Kriminologi vid Örebro Universitet att bygga ett digitalt stöd för BRÅ:s (Brottsförebyggande Rådets) rekommenderade femstegsprocess för brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder. 

Läs mer

Vi införde en BI-lösning och gjorde hela verksamheten datadriven

Ett av Sveriges ledande företag inom hälsa, sjukvård och arbetsmiljö hade under många år haft utmaningar med både lönsamhet och uppföljning av KPI:er. med ett starkt erbjudande mot både företag och privatpersoner har fått vår hjälp på sin resa att bli datadrivna. Med Nethouse hjälp kunde de påbörja sin resa mot att bli helt datadrivna genom en Business Intelligence-lösning.

Läs mer

Nethouse hjälpte LKAB med övervakningssystemet SolarWinds Orion

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar järnmalm för den globala stålmarknaden. LKAB köpte in övervakningssystemet SolarWinds Orion men kom inte riktigt igång med implementeringen av systemet och fick därmed låg utväxling av investeringen. Bolaget behövde hjälp med att sätta upp och anpassa systemet efter den miljö och de behov som fanns inom företaget och vi på Nethouse fick förtroendet att hjälpa till.

Läs mer

Nethouse BI-lösning förenklade systemflytten för Epiroc

När Atlas Copco ville bryta ut affärsområde gruv- och bergbrytningsteknik inklusive divisionen hydraultillbehör bildades Epiroc. Det fanns då system med information och data som skulle separeras från Atlas Copco. Här uppstod behovet av att börja förvalta system i egen regi – ett komplext arbete där Nethouse fick förtroendet att hjälpa till. Utgångspunkten för projektet blev en Business Intelligence-lösning. 

Läs mer

Nethouse utvecklade mobilt verksamhetssystem för säkrare sotning

Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund ville utveckla ett modernt och mobilt verksamhetssystem för sotnings- och brandskyddskontroller.  Nethouse, som har lång erfarenhet av att leda komplexa projekt och förvaltningsåtagande, fick uppdraget. Lösningen blev ett mobilt verksamhetssystem som skapar helt nya möjligheter för effektivisering och kommunikation. 

Läs mer

Nethouse utvecklade ett administrationsgränssnitt för mobil hållplatsinventering

Svealandstrafiken inventerar kontinuerligt sina hållplatser för att veta vilka som lever upp till utrustningskraven och vilka de behöver förbättra. Tack vare Nethouse egenutvecklade och kundunika system, har Svealandstrafiken konstaterat en ökad kvalité på insamlad information om hållplatserna. De kan nu enkelt prioritera vilka insatser som bör utföras för vilka hållplatser.

Läs mer

Vi skapade ett effektivt och användarvänligt löneärendesystem åt Nobeli

Nobeli tillhandahåller tjänster inom business support och hjälper sina kunder med allt från lönehantering och inköp till säkerhetsrådgivning och arkivtjänster. Nobeli var i stort behov av ett smidigare och mer effektivt sätt att hantera sina kunders löneärenden. Nethouse fick uppdraget att se över processerna och systemen, vilket resulterade i ett kundunikt webbaserat ärendehanteringssystem.

Läs mer

Nethouse hjälpte FORIA att kostnadseffektivisera sin IT-verksamhet

FORIA, som är ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag, behövde hjälp med att kostnadseffektivisera sin IT-verksamhet. Nethouse fick uppdraget och har i det framgångsrika samarbetet lyckats suddat ut tidigare frågetecken med hjälp av rådgivning, stöd vid affärsförslag och projektledning.

Läs mer

Nethouse utvecklade driftsäker webbapp åt Volvo CE

När Volvo CE skulle delta på mässan Bauma fick Nethouse i uppdrag att ta fram en lösning för insamling av leads. På plats hade Volvo CE över 300 säljare med krav på ett verktyg som behövde vara pålitligt, enkelt och snabbt. Lösningen blev en smidig och driftsäker webbapp som dessutom klarar offline-användning

Läs mer

Nethouse hjälpte Martin & Servera med implementering av IT-infrastrukturen

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Samarbetet mellan restauranggrossisten och Nethouse inleddes när de byggde om sitt lager i Halmstad. Nethouse fick då i uppdrag att hjälpa till i planering och implementering av IT-infrastrukturen för lagret.

Läs mer

Nethouse utvecklade ett effektivt uppföljningssystem åt EEL

ELON Elkedjan Logistic AB (EEL AB) är ett inköps- och logistikcenter som bildades genom ett samarbete mellan ELON Svenska AB och Svenska Elkedjan AB. Företaget var i stort behov av en automatiserad och ett mer effektivt uppföljningssystem. Med hjälp av Nethouse BI-lösning kan EEL direkt se om det sker en förändring i efterfrågan på sina produkter. 

Läs mer