Åstadsloppet by Nethouse

Efter flera år som huvudsponsor till Åstadsloppet går IT-företaget Nethouse nu in som samarbetspartner till tävlingen. Vi vill vara med och utveckla tävlingen och sätta Örebro på löparkartan och få fler ungdomar att hitta kärleken till sporten. I år bjuder därför Nethouse alla elever i åk 7-9 på startavgiften på 5 km loppet!

KFUM Örebro, som anordnar Åstadsloppet intervjuade Fredrik Stenman om partnerskapet med loppet:

Vad fick er att fatta beslutet att öka engagemanget i år?
Det finns flera anledningar till det. Vi vill vara med och lyfta Åstadsloppet till en ny nivå och sätta tävlingen på kartan i Sverige, som det fina stadslopp det är. Dessutom är det ett bra sammanhang för oss som företag att synas i.

Ni har gjort er kända för ert lokala engagemang – hur hänger det ihop med Åstadsloppet?
Vi försöker att engagera oss lokalt i flera olika projekt. Förra året hjälpte vi bland annat Kvinnohuset i Örebro med att bygga deras nya hemsida. En del av engagemanget i Åstadsloppet i år handlar om att försöka få fler unga att börja röra på sig. Högstadieelever i Örebro får delta gratis i tävlingen och Nethouse står för anmälningsavgifterna.

Varför satsa på ungas idrottande?
Vi arbetar på kontor och i våra stillasittande yrken bidrar vi inte direkt till ökad hälsostatus – snarare tvärtom! Därför blir det extra viktigt att våra medarbetare rör på sig på fritiden, för att orka och må bra. Och vi vet ju att det är viktigt att introduceras för idrott och en aktiv livsstil tidigt – det ökar chanserna för att de ska fortsätta i vuxen ålder. Därför satsar vi på ungdomar, och på att få dem att testa, och förhoppningsvis fastna, för något nytt.

Varför just löpning?
För att alla kan vara med och springa! Det är ett enkelt och billigt sätt att röra på sig – tillgängligt för alla.
Lördag den 10 oktober är det alltså dags för årets Åstadslopp.

Kommer du själv att delta?
Jag hoppas det – om bara mina hälsenor håller! Vi brukar vara ett gäng på 10-15 personer från Nethouse som är med och springer varje år.

Dela