De nominerade kandidaterna till priset ’’Årets digitala innovation’’ inför Örebrogalan

Den 28 februari arrangeras Örebrogalan – en galakväll som firar Örebros framgångar på Conventum Kongress. Vi på Nethouse kommer vara prisvärdar i kategorin ’’Årets digitala innovation’’ och tre nomineringar har nu utsetts…

Den första kandidaten är företaget Formicary, som har utvecklat tjänsten Formicary Link och kan liknas vid ett Tinder för transportköpare. Tjänsten sammankopplar transportköpande företag genom algoritmer och presenterar förslag på vilka företag som bör samarbeta för att reducera transportkostnaderna och minska miljöpåverkan. Tjänsten bidrar till att färre tomma lastbilar kör på vägarna.

 

Den andra kandidaten är företaget Boka.se. Genom sin smarta lösning Youcal PaaS ges möjligheten för mindre serviceföretag att erbjuda bland annat betallösningar, blockkedjeteknik och identitetslösningar till sina kunder. Med det standardiserade flödet kan företagen reducera antalet leverantörer och därigenom sänka sina utgifter och få bättre förutsättningar att konkurrera med etablerade kedjor.

 

Den tredje och sista kandidaten är tjänsten Waybill, som är en oberoende molntjänst för godstransporter. Idag saknas ca 5000 yrkeschaufförer och var femte lastbil på vägarna åker med tom last. Det är här som Waybill är problemlösaren, då lösningen bygger på att koppla ihop gods som behöver fraktas med åkerier som kör tomma transporter. Smart för både miljön och speditörerna!

 

Vi önskar samtliga kandidater ett stort lycka till på Örebrogalan!
Hoppas att vi ses på Conventum den 28 februari.

Dela