Konst på kontoret

Nethouse i Örebro har sedan ett år tillbaka ett samarbete med Örebro Konstskola. Kontorslokalerna, på Drottninggatan 2, utsmyckas av skulpturer, installationer och tavlor gjorda av två elever från Konstskolan. Två gånger om året byts konstverken ut mot nya, skapade av två andra elever.

Oskar Henkes och Jens Haraldssons utställningsperiod är nu över.

-Det har varit ett roligt projekt och en annorlunda utmaning att ställa ut på ett kontor. Vissa av mina verk är ganska stora och det har inte varit helt enkelt att hitta en bra plats för dem. Det är kul att se att en del konstverk flyttats runt av personerna på Nethouse, anledningen fick jag höra var för att fler ville kunna ta del av konsten och ha den i sitt blickfång, säger Jens. Nu kommer jag närmast att ställa ut på Kulturpalatset, från 28:e mars tillsammans med Mark Andersson. Sedan ska jag arbeta vidare med vissa av verken. Det är kul att få hem sina “bebisar” nu efter ett halvår.

Maria Zika är Nethouse ansvariga för samarbetet med Konstskolan:

-Det är väldigt uppskattat av både medarbetare och externa besökare med konstverken. De ger liv och förändring i lokalerna. Det ska bli mycket spännande att se vad nästa konstnärer bjuder på, inför kommande period.

Nethouse har även instiftat ett stipendium på 20 000 kr som under maj 2015 kommer att betalas ut för första gången. Det kommer att delas ut till unga Örebro-konstnärer som bidragit till att göra Örebro till en dynamisk kulturstad och genom engagemang, kompetens och ödmjukhet ha bidragit till ett kulturklimat som är lönsamt för oss alla.

Dela