Nethouse 5 bästa tips inför det nya året – signerat Gartner

1) BIMODAL IT

Att kunna jobba med stabila och förutsägbara IT-stöd parallellt med snabbhet och innovation
Detta är ett grundtips för de som vill lyckas med att bygga upp en kapacitet inom Bimodal IT och få en organisation som klarar av att köra både mode 1 (predictability) och mode 2 (agility) och få ett bra flöde mellan dem. Börja med enkla saker och bygg upp kompetens, erfarenhet och självförtroende!

2) DIGITALISERA

Renovate the Core en förutsättning
En avgörande faktor för att lyckas med digitalisering av sin verksamhet är att ha en infrastruktur som klarar av förändring och moderna system- och IT-arkitekturer som krävs för att lyckas med potentialen i digitaliseringen. Många företag och organisationer idag lider av legacy-system som dels kostar mycket i förvaltning och dels är svåra att jobba snabbt, agilt och innovativt med.

3) SKILLS

Det största hindret för att lyckas som CIO -> Talangutveckling ett måste!
Det klart största hindret för att lyckas som CIO enligt Gartners CIO Survey är att man inte har rätt ”skills” i företaget eller organisationen. Det är avgörande att fånga och utveckla de talanger som finns och skapar skillnad. Det är andra typer av människor med andra värderingar och synsätt än vad IT-avdelningarna normalt har vant sig att rekrytera och arbeta med. Så ledarskap för talanger är en viktig förmåga och kompetens.

4) INNOVATIONSARBETE

Förutsätter ett ställningskrav kring ”Digital Courage”
Börja med insikten om hur läget är och ta sedan ställning för hur ”modig” du ska vara inom detta område. Viktig diskussion som leder till beslut kring satsningar, finansiering, ledarskapsfrågor, arbetssätt, partnerskap mm.

5) SNABBARE DIGITALISERING

Välj partners som funkar som ”digital accelerators”
Du behöver inte göra allt själv, välj partners som accelererar din digitalisering genom att få ha åsikter och inflytande på din egen resa. Förr gjordes allt inom väggarna på ett företag; forskning, utveckling, produktion, marknadsföring, sälj mm. Nu behöver man öppna upp sig och fånga det som är bra och passar sin affärsplan och utveckling. Så varför inte ta sig snabbare fram med hjälp av andra i sin omvärld?

Dela