Nethouse blir delägare i företagsparken Vreta Kluster

Vi på Nethouse gillar att uppmuntra entreprenörer och innovation och vi värnar om miljön. Med den ekvationen kan vi stolt meddela att vi nu är delägare i Vreta Kluster – en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling inom de gröna näringarna.

Vreta Kluster, som tidigare ägts av Linköpings kommuns förvaltningsbolag Sankt Kors, har nu öppnat upp för delägarskap. Vi på Nethouse är en av delägarna och går in som första IT-bolag.

”På Nethouse letar vi efter initiativ som matchar vår vision och värdegrund. Vi vill gärna förbättra människors värld på ett eller annat sätt och då känns detta som ett bra initiativ. Att det är en utvecklingsarena gör det extra spännande då vi kan hjälpa till med lösningar som är i framkant inom såväl affärs- och verksamhetsutveckling som innovation. Vi besitter stor teknisk kompetens och bred verksamhetsförståelse vilket bidrar till att utveckla företags affärer med hjälp av IT. Vi hoppas kunna bidra mycket i Vreta Kluster” – Stefan Ventura, Kommersiell chef Nethouse.

De flesta av oss tänker sällan på vart maten vi äter- eller energin vi använder kommer ifrån. Vi tänker sällan på hur det går till att odla och producera allt det där som är helt livsnödvändigt. Eller att det är gedigen kunskap, kreativitet och högteknologiska lösningar som gör att vi varje dag kan äta oss mätta och ha varmt i våra hem. Men det är precis dessa frågor som genomsyrar det dagliga arbetet på Vreta Kluster – samlingsplatsen i Östergötland för företag, forskare, teknikutvecklare och innovatörer inom de gröna näringarna. Alla med samma mål – att hitta nya och ännu smartare lösningar för att vi i framtiden ska ha smartare energiförsörjning, god och hållbar mat, bättre djurhållning och en växande skog. Här frodas kunskap, innovation och kreativitet som får några av världens viktigaste branscher att växa. Det här är något vi på Nethouse är stolta över att nu få vara en del av.

I dagsläget finns cirka 30 företag på Vreta Kluster som alla är verksamma inom de gröna näringarna (energi, vattenbruk, jord, skog, mat, trädgård och djurhållning). Genom att samla många kreativa krafter på ett och samma ställe främjas nytänkande, skapandet av affärsidéer, samverkan och kunskapsutbyten – precis sådant som vi på Nethouse gillar!

För att läsa mer om Vreta Kluster klickar du här.

Dela