Nethouse bakom succétjänst som hjälper de som har problem att kontrollera sitt spelande

Vi på Nethouse är stolta över att ha byggt spelpaus.se – en webbplats med funktion för personer som vill stänga av sig från spel om pengar samt blockera direktreklam.

Den nya spellagstiftningen som infördes 1 januari 2019 har inneburit att man som spelbolag måste vara licensierad hos Spelinspektionen för att få marknadsföra sig och erbjuda möjligheter till spel om pengar i Sverige. Dessa spelbolag måste innan de erbjuder möjligheten till spel utföra en kontroll om personen i fråga har valt att stänga av sig själv från spel. Syftet med funktionen spelpaus.se är att erbjuda möjligheten att på ett och samma ställe stänga av sig från allt registrerat spel hos de bolag som har licens att bedriva spel om pengar i Sverige. Den som stänger av sig från spel ska också slippa att få direktreklam från spelbolagen. Fram till idag har redan 25 000 personer tagit beslutet att stänga av sig och siffran stiger för varje dag. Det är redan många som hört av sig till Spelinspektionen och visar sin tacksamhet och vittnar om hur mycket möjligheten till spelpaus betyder för dem själva och anhöriga.

Vår uppgift är att säkerställa att lotterier och övrig spelverksamhet i Sverige utövas på ett säkert och tillförlitligt sätt och att kontrollera efterlevnad av lagar och förordningar. Att den nya spellagen också innebär stöd för människor som vill avhålla sig från spel känns mycket bra. Nethouse har hjälpt oss med att få en lösning som matchar vårt behov och lagens krav och som klarar de belastningar som systemet utsätts för. Vi är mycket nöjda med hur samarbetet fungerar. – Anders Sims, kommunikationschef på Spelinspektionen.

Utöver förtroendet med att bygga Spelpaus.se förvaltar Nethouse även lösningen. Kraven på prestanda och belastning har varit mycket stora då många spelar samtidigt vid till exempel större idrottshändelser.

Joao Stoltz VD på Nethouse

Det har varit en utmanande uppgift för oss med en komplexitet i såväl funktionalitet som tidspress i projektet. Det är alltid glädjande att vi kan få vara med och bygga affärskritiska lösningar då det är där vi gör oss som bäst. Att det dessutom är en lösning som i slutänden kan förbättra människors liv ligger helt i linje med vår vision. – Joao Stoltz, VD på Nethouse.

 

Vill du veta mer om spelpaus.se klickar du här för att komma till hemsidan.

Dela