Nethouse byter namn till Njethouse (aprilskämt)

(Detta är ett aprilskämt)

I dagarna blev det klart att förvärvet av det ryska IT-bolaget Aspdotnjet gick i hamn. Ett stort förvärv som innebär att vi på Nethouse fördubblar vår kapacitet av bland annat systemutvecklare och stärker vår position ytterligare inom IT-branschen. Det i sin tur innebär en ny varumärkesresa och första steget är nu klart – Nethouse byter namn till Njethouse.

– Ryssland har en stor efterfrågan efter affärskritiska lösningar vilket är precis det som vi på Nethouse levererar. Därför är det av stor vikt att vi anpassar oss efter den ryska marknaden och en namnändring är precis den riktning vi måste ta för att nå ut till de kunderna, säger João Stoltz, VD på Njethouse.

Förvärvet för inte bara med sig ett stort antal systemutvecklare utan också ett gott rykte. Företaget Aspdotnjet bildades år 1987 och var ett av de första bolagen inom digitalisering på den ryska marknaden. Resan har gått i en ständig spiral uppåt. Från ett enmans-bolag till ett företag med över 230 anställda ­– en tillväxt som bara ökar för varje år. Ett lyckat förvärv som vi på Njethouse är otroligt stolta över och som också kommer innebära att vi blir ännu mer konkurrenskraftiga.

– Det nya namnet fungerar även för den svenska marknaden eftersom det är så likt det gamla vilket betyder att vi inte behöver starta om från början varumärkesmässigt. Vi får en lite mer negativ framtoning, men för ett bolag med huvudsäte i Närke tycker vi att det passar ganska bra, avslutar João Stoltz.

Arbetet med namnändring och den nya varumärkesplattformen är i full gång och kommer att presenteras innan sommaren. Om ni har några frågor – kontakta João Stoltz.

Dela