Nethouse Örebro förvärvar Standpoint

Nethouse Örebro AB förvärvar Standpoint Affärsutveckling AB, expert inom business intelligence (BI). Förvärvet är ett led i Nethouse Örebros arbete att förstärka området Affärs- och verksamhetsutveckling. Nethouse Örebro blir i och med förvärvet drygt 90 medarbetare.

Fredrik Stenman, VD, Nethouse Örebro

– Det här är en viktig pusselbit i arbetet att stärka upp Nethouse kompetens rörande business intelligence och samtidigt ett led i att skapa ännu större affärsnytta för våra kunder. Tillsammans blir vi och Standpoint en oslagbar kombination, konstaterar Fredrik Stenman, VD på Nethouse Örebro, och tillägger;

– Redan nu ser vi dessutom att förvärvet medför ett rekryteringsbehov, dels inom BI men också på den affärstekniska sidan, med tekniska management-konsulter.

Standpoint ser också flera fördelar.

– Tillsammans med Nethouse får vi ett bredare och i synnerhet starkare erbjudande gentemot kunderna. Jag är övertygad om att kunderna kommer märka kundnyttan från första stund, säger Anders Wiremalm, VD och delägare i Standpoint.

FÖRVÄRVET GER VÄXTKRAFT

Standpoint har idag fyra anställda och har i 13 år varit unika i sitt sätt att kombinera spetskompetens inom ekonomi och administration med styrkan inom IT och teknik, för att leverera konkurrenskraftiga helhetslösningar till sina kunder.

– Nethouse kapacitet gör att vi nu får möjlighet att växa med våra kunder. Det känns jättebra för oss. Vi har alltid haft ett tekniskt driv i vår leverans, men med Nethouse verksamhets- och teknikstyrka får vi bättre förutsättningar för att fortsätta leverera på topp, menar Andreas Rendius, delägare och tekniskt ansvarig på Standpoint.


SNABB PROCESS

Samtalen inleddes i februari i år och avtalet träffades redan under maj. Standpoint ska börja jobba under Nethouse Örebros flagg från och med 1 juli i år. Dessutom kommer Standpoint inom kort flytta in hos Nethouse Örebro, för att snabbt skapa synergieffekter av att sitta tillsammans.

– Det har matchat från första stund i samtalen mellan oss. Vi har flera likheter vad gäller företagskultur och värderingar. Utan dessa viktiga bitar hade vi nog inte kunnat gå så snabbt fram, förklarar Stenman.

FÖR FRÅGOR KONTAKTA

Fredrik Stenman, VD, Nethouse Örebro, Tel: 070 683 08 98
Anders Wiremalm, delägare och VD, Standpoint, Tel: 070 517 65 89
Andreas Rendius, delägare, Standpoint, Tel: 070 271 90 72

Dela