Nethouse tankar kring dagsläget

Covid-19 påverkar oss alla på ett sätt som vi inte är vana med och våra tankar går naturligtvis till de som drabbas av viruset, direkt eller indirekt. Det hårda och tuffa arbetet som görs inom sjukvård och andra delar av samhället för att hantera pandemin är otroligt. Vi är alla beroende av varandra i en sådan här situation. Vi på Nethouse följer ständigt utvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Hälsan för våra medarbetare, kunder och familjer är av högsta prioritet.

Samtidigt gör vi på Nethouse allt vi kan för att säkerställa att våra kunders verksamhet kan fortsätta i så stor utsträckning som möjligt. Vi är tacksamma för de snälla ord vi får från kunder som vi hjälpt med tekniska distanslösningar, kontinuitetsplanering för deras verksamhet och mycket mer de senaste veckorna. Även i svåra stunder är vårt engagemang för att hjälpa våra kunder att lyckas det som driver oss.

Ett tydligt exempel på detta var när vi blev kontaktade av en kund som hade stort behov av att snabbt etablera distansarbetsplatser i dessa coronatider. På väldigt kort tid kunde vi på Nethouse mobilisera kraft för att mer eller mindre rädda verksamhetens beredskap att hantera sina uppgifter. Nethouse konsulter satte sig på en gång in i de komplexa applikationer som kunden använde och byggde upp en distansarbetsplats med en plattform från Citrix. Kunden har nu återfått en trygghet där de nu har möjligheten att distansarbeta – något som vi kunde hjälpa dem med på rekordtid.

Just nu testas hela samhällets krisberedskap och på Nethouse tar vi detta på största allvar. Vi följer vår krisberedskapsplan och agerar metodiskt för att identifiera och hantera de situationer som uppstår. Hör gärna av dig om ni har frågor kring hur vi arbetar förebyggande eller hur vi kan hjälpa just er.

Var rädd om dig och dina närstående dessa tider.

Dela