Succé för årets Code Summer Camp

Över fyrahundra programmeringsnyfikna barn och ungdomar sökte till de 120 eftertraktade platserna på Code Summer Camp i Linköping i somras. Intresset var enormt, något vi workshopledare och föreläsare hade glädjen att få uppleva på plats.

Under tio dagar i juni var teknikkreativiteten på topp och alla barn och ungdomar som deltog skapade dataspel, byggde hemsidor och programmerade robotar. Det här var fjärde året Code Summer Camp anordnades för tjejer och killar i åldern 7–17 år som vill lära sig mer om programmering. Schemat var varierat med övningar, workshops, studiebesök och sociala aktiviteter.

Alla kan programmera

För oss på Nethouse var samarbetet väldigt givande och vi är stolta över att ha varit en del av Code Summer Camp. Vi ville avdramatisera programmering och visa att det är något som alla kan göra oavsett ålder eller kön. Det viktigaste var att barnen och ungdomarna skulle få experimentera och lära sig tänka på ett problemlösande sätt.

På Code Summer Camp var vi inte bara med som ledare och föreläsare, vi sponsrade också med material till robotprogrammering. Materialet använde sedan branschens nästa stjärnskott för att skapa massor av innovativa lösningar. Vi blev väldigt imponerade över barnen och ungdomarnas nyfikenhet, alla smarta frågor och stora intresse. 

Deltagarna fick programmera sådant som de troligtvis stöter på i sin vardag, bland annat en robot som inte skulle köra in i någonting vilket exempelvis skulle kunna vara en robotdammsugare. Deras fantasi fick till stor del styra övningarna och de fick själva experimentera med verktygen för att komma på nya användningsområden.

Fina betyg från deltagarna

Responsen vi fick från deltagarna var jättebra och vi fick väldigt fina betyg. Vilket också märktes under aktiviteterna där barnen och ungdomarna var intresserade och ställde massor av frågor.

Vi på Nethouse känner samma sak, Code Summer Camp var otroligt roligt och givande och det var coolt att se deltagarna ta sig an uppgifterna med så stort engagemang. Det här vill vi göra igen!

Dela