Vi hjälper Kommuninvest att hitta rätt för framtiden

Fredrik Örvill på Nethouse Örebro har under våren jobbat i ett spännande uppdrag för Kommuninvest. Kommuninvest ägs av svenska kommuner och landsting för att främja deras finansverksamhet genom stabil och kostnadseffektiv finansiering, finansiell rådgivning, kunskapsutveckling och samverkan. Kommuninvests vision är att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning.

– Kommuninvest har flera system och integrationer som används på många olika sätt i organisationen. Det fanns ingen sammanfattande överblick av de olika lösningarna. Man saknade också en dokumenterad plan över vilka system och integrationer som bör användas till vad. Vi hjälpte därför till med att kartlägga den nuvarande situationen och med denna kartläggning kan Kommuninvest nu skapa en målbild för ett önskvärt framtida läge, säger Fredrik Örvill.
Christofer Ulfgren är CIO på Kommuninvest:
– Det var svårt för oss att ha en tydlig bild av målet innan vi visste hur det faktiskt ser ut idag, men det vet vi nu. Kartläggningen ger oss möjligheten att planera för hur vi vill att systemen ska se ut i framtiden. Att jobba med Fredrik och Nethouse har funkat väldigt bra. Vi diskuterade detaljnivån på uppdraget väldigt tidigt och har hela tiden haft samma tydliga bild av vad som skall ske.

Läs mer om Kommuninvest på www.kommuninvest.se

 

Dela