SolarWinds & Nethouse

Vad är SolarWinds?

SolarWinds erbjuder programvara för IT-proffs, med verktyg för hela IT-plattformen från övervakning och hantering av nätverk, servrar, applikationer, web, storage, virtualisering och mycket mer. Cirka 150 000 kunder över hela världen använder SolarWinds verktyg för att göra vardagen enklare och tryggare. Mest kända är verktygen i Orion-sviten för övervakning och Engineers Toolset.

SolarWinds strategi är att leverera “oväntad enkelhet” och omdefiniera förväntningarna IT-proffs har på enterprise-system genom att leverera programvara som är enkel att installera, konfigurera och underhålla, dagligen ha kontakt med användarna genom community och konstant utveckla produkterna för att möta en IT-värld i konstant rörelse.

SolarWinds authorized reseller

Nethouse är sedan många år auktoriserad partner och Sveriges enda återförsäljare med certifierade konsulter på SolarWinds produkter. Vi har arbetat med SolarWinds produkter i mer än 15 år och har stor erfarenhet av produkterna i olika miljöer. Vi har flera certifierade konsulter och använder själva produkterna i vårt dagliga arbete med att ta hand om våra egna och flera stora kunders kritiska system med 24/7-beredskap.

Tjänster

Inventering
Köp rätt produkter

Vilka produkter behöver ni i er organisation för bästa effekt? Vilken storlek på produkterna är rätt för er och hur ska servermiljön se ut för bästa effektivitet? Vi hjälper er att välja rätt produkter utifrån era krav, miljöerna som ska övervakas och er budget.

Kontakta oss

Strategi
Använd produkterna rätt i er miljö

Att investera i en applikation för monitorering och kontroll av IT-miljön kräver mer än bara installation av applikationen. Utan rätt rutiner och strategier runt övervakning, larmhantering och eskalering försvinner värdet av systemet. Vi hjälper er att integrera SolarWinds Orions möjligheter i er IT-strategi och in i er verksamhet.

Kontakta oss

Installation
Uppsättning och konfigurering

Med vår långa erfarenhet av produkterna kan vi snabbt och säkert installera SolarWinds produkter åt er. Vi hjälper er med grundkonfiguration eller ser till att systemet blir komplett för att säkerställa stöd för er verksamhet.

Kontakta oss

Vidareutveckling
Förändringsarbete när systemet rullar

Behöver ni assistans med att skapa avancerade larmregler, övervaka ny utrustning eller skapa rapporter? Kanske ska hela installationen flyttas? Vi kan hjälpa er på plats eller via fjärrstöd.

Kontakta oss

Svensk support
Hjälp per mail, telefon eller på plats

I underhållsavtalet med SolarWinds ingår engelskspråkig support. Om svensk support eller på-plats-support behövs så kan vi erbjuda detta.

Kontakta oss

Utbildning
Kunskap till användarna

Utan kunskap om hur man använder systemet gör det ingen nytta. Vi kan erbjuda kurser anpassade för er miljö, både för administratörer och användare.

Kontakta oss

Solarwinds Produkter

Vi vet att hålla jämna steg med all ny teknik och förändringar i din IT-miljö är en utmaning. Dagens datacenter får vidare från traditionella LAN / WAN switching och routing till ett komplext nätverk som innehåller fysiska enheter, virtuella nätverk och moln-kopplingar. Virtualiserade datacenter och publika moln ska kombineras med behovet av att leverera 100% tillgänglighet i ett ständigt föränderligt nät – och ofta utan extra resurser för att avlasta. Hur ska du möjligen hinna med?

Vi vet vilka utmaningar du ställs inför, eftersom vi är nätverkstekniker och systemadministrörer precis som du. Vi vet vad som krävs för att hantera komplexa, föränderliga nätverk och datacenter. Med Orion NPM kan du snabbt upptäcka, diagnostisera och lösa problem, innan du börjar få frågor om nätverket är nere. Orion NPM är det lättaste i sitt slag att installera, använda och underhålla. Det innebär att du kan spendera din tid på att faktiskt hantera ditt nätverk, inte justera din programvara för nätverkshantering.

Upptäck själv hur enkel nätverkshantering kan vara med Orion NPM! Testa gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

SolarWinds Server & Application monitor (SAM), tidigare känd som Application Performance Monitor, har ett nytt namn som gör rättvisa åt alla de otroliga funktioner förpackade i senaste utgåva. Det är så lätt att använda att du kommer att vara uppe och igång på mindre än en timme.

På några minuter kan du övervaka dina favoritapplikationer såsom Microsoft® Exchange, Active Directory®, Java® applications, och många mer. Dessutom övervakas status på Dell®, HP®, och IBM® System X servers och den underliggande hårdvaran på dina VMware® hostar, levereras information om miljödata, hårdvarustatus och mycket mer. Det finns även inbyggd kunskap för att ge riktlinjer för vad som bör övervakas, varför de ska övervakas och med vilka tröskelvärden.

Testa själv, gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

Är det ditt favoritsätt att spendera din tid? Aldrig! Är det nödvändigt? Absolut! Säkerhetskopiera, ändra och spåra din nätverkskonfiguration kan vara mödosamt, tidskrävande och felbenägen utan rätt programvara på din sida. Orion Network Configuration Manager (NCM) är prisvärd, lätthanterlig nätverkskonfigurationshantering som kan användas fristående eller integreras med Orion Network Performance Monitor (NPM) för att ge en för hela företaget, enad, intuitiv vy i din nätverkskonfigurations hälsa och prestanda. Du kommer att älska att ha en komplett lösning som accelererar nätverkskonfiguration, felsökning och säkerställer ett stabilt högpresterande nätverk oavsett storlek.

Orion NCM förenklar hantering av konfigurationsfiler från flera leverantörer av nätprodukter med ett intuitivt peka-och-klicka-webbgränssnitt och enkel tillgång till konfigurationsdata. Plus, Orion NCM övervakar kontinuerligt enhetskonfigurationer och ger omedelbar anmälan av konfigurationsändringar för att hjälpa dig att lösa problem innan de påverkar användarna.

Med Orion NCM, kan du snabbt åtgärda problem utan att behöva manuellt ansluta Telnet eller SSH till noder för att ändra konfigurationsparametrar. Orion NCM gör det också enkelt att skapa och analysera rapporter för att bekräfta att dina enheter uppfyller reglerings- och företagsstandarder.

Testa själv, gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

Erkänn, kalkylbladen som du använder för att hantera dina IP-adresser är otympliga, utom kontroll, omöjligt att hålla à jour och saknar någon form av behörighetskontroll. Ovanpå det, en explosion av uppkopplade mobila enheter och VM-enheter ökar antalet IP-adresser exponentiellt inom din organisation. Och hur är IPv6? Är du redo?

Att hantera IP-adresser behöver inte vara en komplicerad, tidskrävande, felbenägen tickande tidsinställd bomb. Möt Orion IP Adress Manager (IPAM), kraftfull, skalbar IP-adresshantering som gör att du och ditt team kan planera, skapa, schemalägga och dela rapporter allt inom ett intuitivt och lättanvänt LUCID webbgränssnitt. Det ger dig kontroll på vilka adresser som är lediga och vilka som används till vad. Ännu bättre, är Orion IP Adress Manager nu tillgänglig som en fristående applikation, vilket gör IP-adresshantering mer prisvärd än någonsin.

Testa själv gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

Idag finns det bara ett sätt att verkligen förenkla hanteringen av IT-miljöer – med programvara som utformats från grunden för att hantera komplexa och dynamiskt föränderliga relationer som finns i din virtuella infrastruktur.

På SolarWinds, har vi förbättrat det sätt som IT-personal runt om i världen hantera sina nätverk, applikationer, servrar och lagringsmiljöer. Och nu gör vi det igen med Solarwinds Virtualisering manager, vår omfattande virtualiserings programvara som ger en integrerad kapacitetsplanering, VM sprawl kontroll, övervakning av prestanda, konfigurationshantering, och återbetalningsautomation – allt i en väldigt prisvärd produkt som är lätt att ladda ner, distribuera, och använda. I själva verket är det så lätt att du kan komma igång på mindre än en timme!

Testa själv gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

Även om de traditionella databasövervakningsverktygen erbjuder en förenklad syn på hälsa och varningar, lämnar de en skrämmande lucka. För att bestämma den verkliga orsaken till databasens väntetider, måste du korrelera det interna arbetet i databasmotorn, SQL-frågorna, serverresurser, lagring- och VMware® lager.

Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™ förenklar den stora uppgiften att dechiffrera de tusentals faktorer som kan bidra till databasens prestandaproblem och rita upp korrelationerna för dig.

SolarWinds Database Performance Analyzer (DPA) är den enda produkten som erbjuder Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™. Låt oss ta en titt på dimensionerna av analysen.

Testa själv gratis i 30 dagar! Ladda ner här eller kontakta oss för mer information.

Referenser

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar kring SolarWinds produkter eller hur Nethouse kan hjälpa dig? Kontakta oss via formuläret eller direkt till någon av våra certifierade SolarWinds-konsulter:


I enlighet med dataskyddsförordningen – GDPR – så ber vi dig att samtycka till att vi behandlar och lagrar de personuppgifter som du skickar till oss.

Läs mer i hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Skicka