SolarWinds

Överblick och kontroll över IT-miljöer och applikationer.

solarwinds.com

Kort om SolarWinds

SolarWinds levererar enkel, kraftfull och säker IT-programvara. Deras lösningar ger organisationer över hela världen – oavsett typ, storlek eller komplexitet – kraften att påskynda affärstransformationen i dagens hybrida IT-miljöer. De samarbetar kontinuerligt med tekniker, driftexperter, DevOps- och SecOps-proffs och databasadministratörer (DBA) för att förstå utmaningarna som de står inför när det gäller att underhålla högpresterande IT-infrastrukturer, applikationer och miljöer. Genom deras fokus på användaren, samt engagemang för spetskompetens inom hybrid IT-hantering, har de etablerats som en ledare inom lösningar för bland annat IT-tjänstehantering, applikationsprestanda och databashantering.

 

Läs mer om SolarWinds här

Certifierad återförsäljare

Nethouse är Sveriges enda återförsäljare av SolarWinds produkter med certifierade konsulter. I mer än 15 år har Nethouse hjälpt kunder få ut det mesta ur SolarWinds produkter. Vi är inte bara experter på att installera och konfigurera SolarWinds produkter i teorin, vi använder dem själva dagligen när vi tar hand om våra kunders, samt våra egna kritiska system med beredskap dygnet runt.

Tjänster

Inventering

Vilka produkter behöver ni i er organisation för bästa effekt? Vilken storlek på produkterna är rätt för er och hur ska servermiljön se ut för bästa effektivitet? Vi hjälper er att välja rätt produkter utifrån era krav, miljöerna som ska övervakas och er budget.

Strategi

Att investera i en applikation för monitorering och kontroll av IT-miljön kräver mer än bara installation av applikationen. Utan rätt rutiner och strategier runt övervakning, larmhantering och eskalering försvinner värdet av systemet. Vi hjälper er att integrera SolarWinds möjligheter i er IT-strategi och in i er verksamhet.

Installation

Med vår långa erfarenhet av produkterna kan vi snabbt och säkert installera SolarWinds produkter åt er. Vi hjälper er med grundkonfiguration eller ser till att systemet blir komplett för att säkerställa stöd för er verksamhet.

Vidareutveckling

Behöver ni assistans med att skapa avancerade larmregler, övervaka ny utrustning eller skapa rapporter? Kanske ska hela installationen flyttas? Vi kan hjälpa er på plats eller via fjärrstöd.

Support

I underhållsavtalet med SolarWinds ingår engelskspråkig support. Om svensk support eller på-plats-support behövs så kan vi erbjuda detta.

Utbildning

Utan kunskap om hur man använder systemet gör det ingen nytta. Vi kan erbjuda kurser anpassade för er miljö, både för administratörer och användare.

SolarWinds produkter

NPM – Network Performance Monitor

Ibland är det svårt att hålla jämna steg med all ny teknik och förändringar i IT-miljön. Med Orion NPM kan du snabbt upptäcka, diagnostisera och lösa problem – innan du börjar få frågor om nätverket är nere. Orion NPM är superenkelt att installera, använda och underhålla. Det gör att du kan spendera mer tid på att hantera ditt nätverk istället för att justera din programvara för nätverkshantering.

 

Ladda ner en gratis provversion

 

SAM – Server & Application monitor

SolarWinds Server & Application monitor (SAM), tidigare känd som Application Performance Monitor, gör att du på bara några minuter kan övervaka dina favoritapplikationer som till exempel Microsoft® Exchange, Active Directory®, Java® applications med mera. Dessutom övervakas status på Dell®, HP® och IBM® System X servers och den underliggande hårdvaran på dina VMware® hostar, samt levereras information om miljödata, hårdvarustatus och mycket mer. Det finns även inbyggd kunskap för att ge riktlinjer för vad som bör övervakas, varför de ska övervakas och med vilka tröskelvärden.

 

Ladda ner en gratis provversion

 

NCM – Network Configuration Manager

Att säkerhetskopiera, ändra och spåra din nätverkskonfiguration kan vara väldigt tidskrävande om du inte har rätt programvara. Orion Network Configuration Manager (NCM) är prisvärd, lätthanterlig nätverkskonfigurationshantering som kan användas fristående eller integreras med Orion Network Performance Monitor (NPM) för att ge en enad vy för hela företaget i din nätverkskonfigurations hälsa och prestanda. Du får en komplett lösning som accelererar nätverkskonfiguration, felsökning och säkerställer ett stabilt högpresterande nätverk oavsett storlek. Orion NCM förenklar hantering av konfigurationsfiler från flera leverantörer av nätprodukter med ett intuitivt peka-och-klicka-webbgränssnitt och enkel tillgång till konfigurationsdata.

 

Ladda ner en gratis provversion

 

IPAM – IP Adress Manager

Är kalkylbladen som du använder för att hantera dina IP-adresser krångliga och saknar någon form av behörighetskontroll? Att hantera IP-adresser behöver varken vara komplicerat eller tidskrävande. Orion IP Adress Manager (IPAM) är en kraftfull IP-adresshantering som gör att du och ditt team kan planera, skapa, schemalägga och dela rapporter inom ett lättanvänt LUCID webbgränssnitt. Det gör att du lätt kan se vad adresserna används till och vilka som är lediga. Orion IP Adress Manager finns även tillgänglig som en fristående applikation.

 

Ladda ner en gratis provversion

 

VM – Virtualization Manager

Idag finns det bara ett sätt att förenkla hanteringen av IT-miljöer – med hjälp av programvara som utformats från grunden för att hantera komplexa och dynamiskt föränderliga relationer som finns i din virtuella infrastruktur. SolarWinds har förbättrat sättet som IT-personal runt om i världen hanterar sina nätverk, applikationer, servrar och lagringsmiljöer. Solarwinds Virtualization Manager är deras mest omfattande virtualiseringsprogramvara som ger en integrerad kapacitetsplanering, VM sprawl kontroll, övervakning av prestanda, konfigurationshantering och återbetalningsautomation – allt i en väldigt prisvärd produkt som är lätt att ladda ner, distribuera och använda. Det är så lätt att du kan komma igång på mindre än en timme!

 

Ladda ner en gratis provversion

 

DPA – Database Performance Analyzer

De traditionella databasövervakningsverktygen saknar en viktig funktion. För att få reda på orsaken till databasens väntetider måste du korrelera det interna arbetet i databasmotorn, SQL-frågorna, serverresurser, lagring- och VMware® lager. Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™ förenklar den stora uppgiften att dechiffrera de tusentals faktorer som kan bidra till databasens prestandaproblem och ritar upp korrelationerna åt dig. SolarWinds Database Performance Analyzer (DPA) är den enda produkten som erbjuder Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™.

 

Ladda ner en gratis provversion

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar kring SolarWinds produkter eller hur Nethouse kan hjälpa dig? Kontakta oss via formuläret eller direkt till någon av våra certifierade SolarWinds-konsulter.

Johan Lagerstam

Johan Lagerstam

Affärsutvecklare

+46 (0)76–835 05 47 johan.lagerstam@nethouse.se

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)