SolarWinds Orion

Kontroll över IT-miljöer och applikationer.

solarwinds.com

Certifierad återförsäljare

Nethouse är Sveriges enda återförsäljare av SolarWinds produkter med certifierade konsulter. Vi har stor erfarenhet av produkterna i olika miljöer då vi arbetat med dem i mer än 15 år. Dagligen använder vi deras produkter när vi tar hand om våra kunders, samt våra egna, kritiska system med beredskap dygnet runt.

Kort om SolarWinds

SolarWinds levererar enkel, kraftfull och säker IT-programvara. Deras lösningar ger organisationer över hela världen – oavsett typ, storlek eller komplexitet – kraften att påskynda affärstransformationen i dagens hybrida IT-miljöer. De samarbetar kontinuerligt med tekniker, driftexperter, DevOps- och SecOps-proffs och databasadministratörer (DBA) för att förstå utmaningarna som de står inför när det gäller att underhålla högpresterande IT-infrastrukturer, applikationer och miljöer. Genom deras fokus på användaren, samt engagemang för spetskompetens inom hybrid IT-hantering, har de etablerats som en ledare inom lösningar för bland annat IT-tjänstehantering, applikationsprestanda och databashantering.

 

Läs mer om SolarWinds här.

Tjänster

Inventering

Vilka produkter behöver ni i er organisation för bästa effekt? Vilken storlek på produkterna är rätt för er och hur ska servermiljön se ut för bästa effektivitet? Vi hjälper er att välja rätt produkter utifrån era krav, miljöerna som ska övervakas och er budget.

Strategi

Att investera i en applikation för monitorering och kontroll av IT-miljön kräver mer än bara installation av applikationen. Utan rätt rutiner och strategier runt övervakning, larmhantering och eskalering försvinner värdet av systemet. Vi hjälper er att integrera SolarWinds Orions möjligheter i er IT-strategi och in i er verksamhet.

Installation

Med vår långa erfarenhet av produkterna kan vi snabbt och säkert installera SolarWinds produkter åt er. Vi hjälper er med grundkonfiguration eller ser till att systemet blir komplett för att säkerställa stöd för er verksamhet.

Vidareutveckling

Behöver ni assistans med att skapa avancerade larmregler, övervaka ny utrustning eller skapa rapporter? Kanske ska hela installationen flyttas? Vi kan hjälpa er på plats eller via fjärrstöd.

Support

I underhållsavtalet med SolarWinds ingår engelskspråkig support. Om svensk support eller på-plats-support behövs så kan vi erbjuda detta.

Utbildning

Utan kunskap om hur man använder systemet gör det ingen nytta. Vi kan erbjuda kurser anpassade för er miljö, både för administratörer och användare.

SolarWinds produkter

NPM – Network Performance Monitor

Vi vet att hålla jämna steg med all ny teknik och förändringar i din IT-miljö är en utmaning. Dagens datacenter får vidare från traditionella LAN / WAN switching och routing till ett komplext nätverk som innehåller fysiska enheter, virtuella nätverk och moln-kopplingar. Virtualiserade datacenter och publika moln ska kombineras med behovet av att leverera 100% tillgänglighet i ett ständigt föränderligt nät – och ofta utan extra resurser för att avlasta. Hur ska du möjligen hinna med? Vi vet vilka utmaningar du ställs inför, eftersom vi är nätverkstekniker och systemadministrörer precis som du. Vi vet vad som krävs för att hantera komplexa, föränderliga nätverk och datacenter. Med Orion NPM kan du snabbt upptäcka, diagnostisera och lösa problem, innan du börjar få frågor om nätverket är nere. Orion NPM är det lättaste i sitt slag att installera, använda och underhålla. Det innebär att du kan spendera din tid på att faktiskt hantera ditt nätverk, inte justera din programvara för nätverkshantering.

SAM – Server & Application monitor

SolarWinds Server & Application monitor (SAM), tidigare känd som Application Performance Monitor, har ett nytt namn som gör rättvisa åt alla de otroliga funktioner förpackade i senaste utgåva. Det är så lätt att använda att du kommer att vara uppe och igång på mindre än en timme. På några minuter kan du övervaka dina favoritapplikationer såsom Microsoft® Exchange, Active Directory®, Java® applications, och många mer. Dessutom övervakas status på Dell®, HP®, och IBM® System X servers och den underliggande hårdvaran på dina VMware® hostar, levereras information om miljödata, hårdvarustatus och mycket mer. Det finns även inbyggd kunskap för att ge riktlinjer för vad som bör övervakas, varför de ska övervakas och med vilka tröskelvärden.

NCM – Network Configuration Manager

Är det ditt favoritsätt att spendera din tid? Aldrig! Är det nödvändigt? Absolut! Säkerhetskopiera, ändra och spåra din nätverkskonfiguration kan vara mödosamt, tidskrävande och felbenägen utan rätt programvara på din sida. Orion Network Configuration Manager (NCM) är prisvärd, lätthanterlig nätverkskonfigurationshantering som kan användas fristående eller integreras med Orion Network Performance Monitor (NPM) för att ge en för hela företaget, enad, intuitiv vy i din nätverkskonfigurations hälsa och prestanda. Du kommer att älska att ha en komplett lösning som accelererar nätverkskonfiguration, felsökning och säkerställer ett stabilt högpresterande nätverk oavsett storlek. Orion NCM förenklar hantering av konfigurationsfiler från flera leverantörer av nätprodukter med ett intuitivt peka-och-klicka-webbgränssnitt och enkel tillgång till konfigurationsdata.

IPAM – IP Adress Manager

Erkänn, kalkylbladen som du använder för att hantera dina IP-adresser är otympliga, utom kontroll, omöjligt att hålla à jour och saknar någon form av behörighetskontroll. Ovanpå det, en explosion av uppkopplade mobila enheter och VM-enheter ökar antalet IP-adresser exponentiellt inom din organisation. Och hur är IPv6? Är du redo? Att hantera IP-adresser behöver inte vara en komplicerad, tidskrävande, felbenägen tickande tidsinställd bomb. Möt Orion IP Adress Manager (IPAM), kraftfull, skalbar IP-adresshantering som gör att du och ditt team kan planera, skapa, schemalägga och dela rapporter allt inom ett intuitivt och lättanvänt LUCID webbgränssnitt. Det ger dig kontroll på vilka adresser som är lediga och vilka som används till vad. Ännu bättre, är Orion IP Adress Manager nu tillgänglig som en fristående applikation, vilket gör IP-adresshantering mer prisvärd än någonsin.

VM – Virtualization Manager

Idag finns det bara ett sätt att verkligen förenkla hanteringen av IT-miljöer – med programvara som utformats från grunden för att hantera komplexa och dynamiskt föränderliga relationer som finns i din virtuella infrastruktur. På SolarWinds, har vi förbättrat det sätt som IT-personal runt om i världen hantera sina nätverk, applikationer, servrar och lagringsmiljöer. Och nu gör vi det igen med Solarwinds Virtualisering manager, vår omfattande virtualiserings programvara som ger en integrerad kapacitetsplanering, VM sprawl kontroll, övervakning av prestanda, konfigurationshantering, och återbetalningsautomation – allt i en väldigt prisvärd produkt som är lätt att ladda ner, distribuera, och använda. I själva verket är det så lätt att du kan komma igång på mindre än en timme!

DPA – Database Performance Analyzer

Även om de traditionella databasövervakningsverktygen erbjuder en förenklad syn på hälsa och varningar, lämnar de en skrämmande lucka. För att bestämma den verkliga orsaken till databasens väntetider, måste du korrelera det interna arbetet i databasmotorn, SQL-frågorna, serverresurser, lagring- och VMware® lager. Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™ förenklar den stora uppgiften att dechiffrera de tusentals faktorer som kan bidra till databasens prestandaproblem och rita upp korrelationerna för dig. SolarWinds Database Performance Analyzer (DPA) är den enda produkten som erbjuder Multi-Dimensional Database Performance Analysis ™. Låt oss ta en titt på dimensionerna av analysen.

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar kring SolarWinds produkter eller hur Nethouse kan hjälpa dig? Kontakta oss via formuläret eller direkt till någon av våra certifierade SolarWinds-konsulter.

Johan Lagerstam

Johan Lagerstam

Affärsutvecklare

+46 (0)76-835 05 47 johan.lagerstam@nethouse.se

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Jag godkänner Nethouse personuppgiftspolicy(Required)

Vad är