CloudPro går samman med Nethouse

CombinedX-bolagen CloudPro och Nethouse går samman under Nethouse varumärke. Sammanslagningen stärker Nethouse erbjudande och marknadsposition inom utveckling och drift av affärskritiska IT-miljöer.

Hans Dahlberg är vd för den gemensamma verksamheten.
– Sammanslagningen stärker Nethouse varumärkeserbjudande “vi utvecklar och tar ansvar för applikationer och IT-miljöer som alltid måste fungera”. Vi har de senaste åren upplevt en ökad efterfrågan på tjänster från kunder med höga krav på säkerhet och tillförlitliga IT-lösningar i kritiska miljöer både i privat och i offentlig sektor. Den oroliga världssituationen har ställt krav på svenska företag och organisationer att i en större utsträckning lagra och skydda data inom landets gränser. Med CloudPros produktportfölj kan vi nu erbjuda högkvalitativa lösningar för dessa behov, säger Hans Dahlberg, vd på Nethouse.

Nya möjligheter

Anders Rådman, vd på CloudPro, axlar rollen som försäljningsdirektör på Nethouse.
– Samgåendet är naturligt, Nethouse har sedan tidigare expertis inom systemutveckling, automation, IT-infrastruktur, Business Intelligence, molntjänster och säkerhet. CloudPro har specialistkompetens inom drift, support och IT-infrastruktur. Sammantaget skapar det möjligheter till en större helhetsleverans samtidigt som det utökar leveranskapaciteten såväl med antal individer som geografiskt, säger Anders Rådman, tillträdande försäljningsdirektör på Nethouse.

Jörgen Qwist, som är vd på CombinedX samt ordförande på både Nethouse och CloudPro, kommenterar:
– Marknaden efterfrågar svenska leverantörer som på ett trovärdigt sätt kan ta ansvar för affärskritiska applikationer och IT-miljöer inom landets gränser, med CloudPros driftverksamhet så blir Nethouse ännu mer konkurrenskraftigt på den marknaden.

Bolagen kommer verka som ett från och med den 16 augusti 2022, legalt kommer CloudPro fusioneras in i Nethouse senare under året.

Läs fler inlägg