CombinedX satsar på säkerhet och slår samman bolagen Anytrust och Nethouse

Som ett steg i CombinedX strategi att bygga starka och tydliga specialistbolag kommer Anytrust gå samman med Nethouse. Anytrusts kompetens inom identitets- och behörighetshantering (IAM) blir ett värdefullt tillskott i Nethouse erbjudande inom modern, tillgänglig och säker moln- och IT-infrastruktur.

CombinedX-bolaget Nethouse är specialister på modern moln- och IT-infrastruktur och driftar system och applikationer med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Även i högt säkerhetsklassade miljöer. Med Anytrusts kompetens inom identitets- och behörighetshantering får Nethouse ett mycket konkurrenskraftigt och starkt säkerhetserbjudande. Förutom synergier när det gäller ett gemensamt erbjudande har bolagen många gemensamma kunder redan idag, vilket visar stor potential för merförsäljning till befintliga kunder hos både Nethouse och Anytrust. I och med sammangåendet blir Nethouse ca 100 medarbetare som jobbar på något av kontoren i Örebro, Karlstad, Karlskoga och Göteborg.

– Vi hör nästan dagligen om privata och offentliga verksamheter som blir utsatta för kostsamma dataintrång. Proaktivt säkerhetsarbete och moderna tjänster inom cybersäkerhet är därför viktigare än någonsin. Med Anytrusts stora kompetens inom identitets- och behörighethantering får vi ett värdefullt tillskott till Nethouse säkerhetserbjudande som idag omfattar tjänster inom datacenter, cloud, nätverk, infrastruktur, autentisering och digital arbetsplats. Det känns fantastiskt kul att hälsa alla kompetenta medarbetare och fina kunder på Anytrust välkomna till oss på Nethouse säger Johan Ripe, vd på Nethouse.

– Från Anytrusts perspektiv kan vi nu erbjuda ett större och mer komplett erbjudande till både befintliga och nya kunder. Nethouse tjänster inom cybersäkerhet kompletterar våra erbjudanden inom Identitets- och behörighetshantering, informationssäkerhet och data governance. Då vi redan idag samarbetar i flera leveranser känns sammangåendet självklart och väldigt spännande. Nya kollegor, nya kontor och nya möjligheter säger Andreas Warg, vd på Anytrust.

– CombinedX handlar om att bygga Leading Brands och nu får Nethouse med Anytrust en väldigt fin förstärkning i sitt säkerhetserbjudande. Behovet av säker IT-infrastruktur har nog aldrig varit större, säger Jörgen Qwist vd på CombinedX.

Nethouse är specialister på modern, tillgänglig och säker moln- och IT-infrastruktur. Vi designar, moderniserar och driftar verksamhetskritiska system och applikationer, även i högt säkerhetsklassade miljöer. Med våra kunddedikerade team får kunden en verksamhetsanpassad leverans och närhet till de specialister som kan just deras verksamhet och IT-miljö. Nethouse har strax under 100 medarbetare som jobbar på något av våra kontor i Örebro, Karlstad och Karlskoga. Läs mer på www.nethouse.se.

Anytrust är specialister på identitets- och behörighetshanering. Vi hjälper våra kunder genom att se till att rätt person har rätt behörigheter vid rätt tillfälle och av rätt anledning. Med paketerade koncept och skräddarsydda lösningar hjälper vi dig att driva digitaliseringen och din verksamhet framåt. Läs mer på www.anytrust.se.

CombinedX är en familj av nischade it-konsultbolag som hjälper företag och organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Vi levererar våra tjänster genom helägda dotterbolag som har marknadsledande teknik- och affärskunnande inom sina respektive områden. Tillsammans är vi nästan 600 specialister i Sverige och Finland. Läs mer på www.combinedx.com

Kontaktpersoner

Jörgen Qwist, VD, jorgen.qwist@combinedx.com, 070-834 28 34
Björn Magnusson, IR, bjorn.magnusson@combinedx.com, 070-713 49 60
Johan Ripe, VD Nethouse, johan.ripe@nethouse.se, 073-556 62 64
Andreas Warg, VD Anytrust, andreas.warg@anytrust.se, 070-591 14 66

Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den måndagen den 18 mars kl. 15.00.

Bolagets aktie (CX) är under föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser med mailadress certifiedadviser@redeye.se.

Läs fler inlägg

Nöjda kunder ger Nethouse toppbetyg

Nyhet

Nöjda kunder ger Nethouse toppbetyg

Resultatet i årets kundnöjdhetsundersökning visar att Nethouse inte bara är en kompetent och erfaren moln- och IT-infrastrukturspecialist, utan även levererar andra värden som är viktiga för kunderna.

Läs mer