Nethouse rekryterar Johan Ripe som ny vd

Johan Ripe har utsetts till ny vd för Nethouse. Johan har drygt 20 års erfarenhet av att leda outsourcingverksamheter inom IT-driftområdet, bland annat som ansvarig för infrastrukturtjänsterna på Logica, CGI och Atea, samt som Sverigechef för Visolit.

Som ett steg i CombinedX strategi att bygga starka specialistbolag kommer Nethouse affärsområde inom systemutveckling gå samman med Attentec under ett nytt gemensamt varumärke. Nethouse nuvarande vd Hans Dahlberg kommer leda den nya systemutvecklingsverksamheten med ambitionen att skapa en ny utmanare på den svenska marknaden.

– Vi investerar nu i att bygga om Nethouse och Attentec till två tydliga specialistbolag. Jag är väldigt glad över att Hans Dahlberg kommer leda det nya systemutvecklingsbolaget och att vi fått ombord Johan Ripe som ny vd för Nethouse. Vi vet att vi har urstark kompetens i båda verksamheterna och nu ska vi göra det mer känt på marknaden!”, säger Jörgen Qwist, VD för CombinedX.

Verksamheten i Nethouse, med kontor i Örebro och Karlstad, kommer att fortsätta erbjuda spetskompetens och tjänster kring IT-infrastruktur, med målet att växa och vinna fler kunder som har höga krav på tillgänglighet och regelefterlevnad.

– Det ska bli väldigt spännande att få leda Nethouse tillväxtresa på den svenska IT-driftmarknaden. Marknaden har konsoliderats och det finns inte så många fristående och trovärdiga helsvenska leverantörer kvar. Här kan Nethouse spela en roll, särskilt för de kunder som träffas av extra höga säkerhetskrav och regulatoriska krav. För befintliga Nethouse-kunder kommer satsningen ha minimal påverkan, Nethouse och det nya systemutvecklingsbolaget kommer även i fortsättningen ha ett nära samarbete, säger Johan Ripe, ny vd Nethouse.

För mer information, kontakta:
Johan Ripe, vd Nethouse, johan.ripe@nethouse.se, 070-555 48 27
Hans Dahlberg, vd systemutvecklingsbolaget, hans.dahlberg@attentec.se, 070-572 28 00

Nethouse utvecklar och tar ansvar för applikationer och IT-miljöer som alltid måste fungera. Nethouse består av 150 medarbetare med kontor i Borlänge, Karlstad, Karlskoga, Linköping och Örebro. Läs mer på www.nethouse.se

CombinedX är en familj av kunskapsbolag som hjälper företag och organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Läs mer på www.combinedx.com

Läs fler inlägg