Nethouse tecknar ett nytt fyraårigt avtal med Securitas

Idag, den19 maj 2022, signerade Nethouse ett nytt fyraårigt avtal tillsammans med Securitas. I samspel med dem har en ny tjänst skapats, som främjar ett mer proaktivt och långsiktigt samarbete.

Nethouse specialitet är att utveckla och förvalta både applikationer, infrastruktur samt monitorering som alltid måste fungera. I många år har de skött en viktig del av Securitas infrastruktur. Nethouse har även supporterat vissa applikationer.

– Tillsammans med kunden har vi utvecklat och tagit fram tjänster för att få ett bättre långsiktigt samarbete. Det är viktigt för både kundrelationen och för att deras digitala resa ska bli så bra som möjligt, säger Johan Lagerstam, affärs- och verksamhetsutvecklare på Nethouse.

Framöver kommer Nethouse fortsätta ta hand om driften av datacentret men även förvalta Securitas applikationer och ansvara för att de alltid ska fungera och utvecklas dygnet runt, året om. Nethouse kommer även vara en stor del i Securitas transformationsprojekt för Securitas datacenter.

– Vi har haft avtal med Securitas i många år, men nu förändrar vi sättet som vi ska arbeta tillsammans. Vi kommer även att ta ett större ansvar gällande deras applikationer, vilket skapar mer tid för kunden. Tillsammans kommer vi att hitta bättre effektiviseringslösningar, säger Hans Dahlberg, VD på Nethouse.

Bygga långsiktiga samarbeten

Den stora skillnaden som det här kommer att innebära för båda parter är att de kommer att kunna jobba mer proaktivt. Tillsammans har de skapat ett tydligare ramverk gällande hur de ska kunna jobba med allt ifrån utvecklingen, det infrastrukturella samt applikationerna.

– Den nya förmågan vi sätter på plats med Nethouse är ett steg att framtidssäkra en viktig del av vår IT infrastruktur. Vi lyckas tillsammans genom starkt partnerskap och bra samarbete, säger Hillevi Agranius, VP Performance Management, Global IT & Intelligent Services på Securitas.

Läs fler inlägg