Topplacering för Nethouse på lista för bästa IT-arbetsplatser

Nethouse är en av världens bästa arbetsgivare inom IT. Det står klart när Computerworlds omfattande ranking av IT-företag nu offentliggjorts.

Computerworld har i år för första gången öppnat upp sin årliga ranking Best Places to Work in IT även för företag utanför USA. Och efter en intensiv och grundlig process står det klart att Nethouse tagit sig in på topp 100-listan. Nethouse bedöms i kategorin ”small organizations” (minst 100 anställda) och placerar sig där på en 4:e plats bland IT-företag i hela världen.

– Att vi kom med på listan och med en så fin placering, verkligen jätte-jätte-roligt! Det här är något vi kommer att fira tillsammans på alla våra kontor. Vi brukar vara bra på att fira när det finns anledning, både stort och smått, säger Maria Danielsson, konsultchef på Nethouse och fortsätter:

– Som organisation har vi en storlek där alla kan göra sig hörda. Vi har en platt organisation med en VD som ofta inkluderar våra konsulter i strategiska beslut via en ”advisory board”. Där finns konsulter från alla våra kontor. Vi har en företagskultur där vi jobbar tillsammans och där vi uppmuntrar till att man ska stötta varandra när det behövs. Hos oss är ingen ensam. Vi jobbar naturligtvis hårt, med kunden i fokus, men Nethouse ska vara en skön plats att vara på.

Det var några av konsulterna på Nethouse som uppmärksammade att Computer World öppnat sin ranking även internationellt och som sedan nominerade företaget. Något som ledde till en omfattande digital intervju om vilka Nethouse är, hur företagskulturen ser ut, hur man tar hand om sin personal, om arbetssätt och om hur organisationen är uppbyggd.

– Det känns extra bra att initiativet kommer från våra konsulter. Det är ju alla vi tillsammans som är Nethouse. Vi är ett varmt bolag som sedan start återkommande jobbat med våra värderingar för att bli det fina bolag och den arbetsgivare vi är i dag, säger Maria Danielsson.

– Vi som jobbar på Nethouse vet att det är en bra plats att vara på. Nu hoppas vi att den här rankingen ska vara ett kvitto för omvärlden som gör att vi kan locka till oss ännu fler engagerade medarbetare.

Att utvärdera och mäta medarbetarnas trivsel är inget nytt för Nethouse. Sedan flera år tillbaka har man gått ifrån en årlig stor medarbetarundersökning till att göra många kortare medarbetarpulser fördelat över året.

– På så sätt kan vi lättare fånga upp trender och åtgärda eventuella problem direkt om de skulle dyka upp.

Läs fler inlägg