LKAB

Nethouse fick förtroendet att hjälpa till med att både sätta upp och anpassa övervakningssystemet SolarWinds Orion efter den miljö och de behov som fanns inom företaget.

Nethouse hjälper LKAB med övervakningssystemet SolarWinds Orion

LKAB är en högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar järnmalm för den globala stålmarknaden. LKAB köpte in övervakningssystemet SolarWinds Orion men kom inte riktigt igång med implementeringen av systemet.

Bolaget behövde hjälp med att både sätta upp och anpassa systemet efter den miljö och de behov som fanns inom företaget, vilket Nethouse fick förtroendet att hjälpa till med.

Att få hjälp från Nethouse är alltid en fröjd, man känner sig väl omhändertagen.

Martin Erman, Tjänsteansvarig för övervakning på LKAB

Utmaningen

Ett övervakningssystem som SolarWinds Orion är så mycket mer än en mjukvara. I LKAB:s fall fanns systemet på plats men de kom inte riktigt igång med implementeringen av systemet. Informationen i Orion matchade inte de olika gruvsiterna eller verksamhetsplatsernas arbetssätt.

Lösningen

Nethouse verksamhetskonsulter gick igenom dåvarande uppsättning av SolarWinds Orion och hittade ett antal möjligheter till förbättringar. Lösningarna är kopplade till LKAB:s arbetssätt och hur systemet förväntas fungera i den rådande miljön. Våra konsulter satte upp systemet på ett korrekt sätt. Nu passar och övervakar det den komplexa miljön, föreslår hur man ska arbeta med larmflöden och hur eventuella fel kan korrigeras så snabbt som möjligt för att undvika driftstopp.

Resultatet

Nethouse har satt upp och modifierat systemet samt skapat effektiva flöden. Utöver detta har Nethouse kontinuerligt bistått med löpande anpassningar och avancerad teknisk support. Tack vare SolarWinds Orions flexibilitet kan LKAB nu upptäcka och åtgärda problem innan de stör verksamheterna. Det finns en organisation som fångar upp och åtgärdar larm på ett helt annat sätt idag.

Att få hjälp från Nethouse är alltid en fröjd, man känner sig väl omhändertagen. Nethouse är aldrig längre bort än ett mejl eller ett telefonsamtal. De har varit till väldigt stor hjälp med att utforma vår övervakning efter våra specifika krav där utgångspunkten är att det ska vara enkelt och funktionellt.

Martin Erman

Tjänsteansvarig för övervakning
LKAB

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar kring vår leverans eller hur Nethouse kan hjälpa dig?

Använd då vårt kontaktformulär eller kontakta oss direkt.

+46 (0)770-17 40 00

Kontakt

*” anger obligatoriska fält

Image for Nära samarbete ger nöjda resenärer och effektiv support

REGION VÄRMLAND

Nära samarbete ger nöjda resenärer och effektiv support

Visa kundcase
Image for Effektiv leverans skapar värde för Synsam

SYNSAM

Effektiv leverans skapar värde för Synsam

Visa kundcase

VOLVOHANDLARFÖRENINGEN

Azure Integration Services för 250 Volvoåterförsäljare

För att nå hög säkerhet och kostnadseffektivitet över tid med Azure Integration Services samarbetar Volvohandlarföreningens tillsammans med Nethouse.

Visa kundcase